• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

png images are getting weird background in after effect

New Here ,
Jun 07, 2024 Jun 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I rendered my clip in aftereffects, and all the PNG images were getting wired background even though the images were transparent. For example in the picture below the mouse pointer is a PNG transparent image but it's getting a pink background. 

TOPICS
Import and export , Performance

Views

129

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 07, 2024 Jun 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

If the artwork is transparent, it should be exported correctly as PNG,


you may try the following workarounds:

 

- clearing memory and disk cache before

exporting 

- copy the artwork into a new compaition

- export using media encoder

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 07, 2024 Jun 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

thank you I will try this out once and check if it works 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 07, 2024 Jun 07, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2024-06-07 at 11.47.50 PM.png

Screenshot 2024-06-07 at 11.47.30 PM.png

Screenshot 2024-06-07 at 11.47.10 PM.png

   

 

after clearing the disk cache I closed and opened my After Effects getting this kind of glitch in my composition itself even got this glitch after rendering 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 25, 2024 Jun 25, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for sharing the screenshots. Are you using an Nvidia GPU? If so, what's the version of the GPU driver is installed? I have seen some report of similar glitches in Premiere Pro with the latest and previous version of Nvidia drivers. You can downgrade it and see if that brings any change.

I would like to test the issue with the PNG. Does it happen with all the PNG files or a particular one? What are your export settings? Try running After Effects in Safe Mode and test on a new project.

Let us know how it goes. Moving this thread from Bugs to Discussions for troubleshooting. 

 

Thanks,
Nishu

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines