RESOLVED! MediaCore plugins failed to install. MacOS Big Sur

New Here ,
Dec 02, 2020 Dec 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

About 3 days ago I started receiving a message that the MediaCore plugins were not loading. I lost most of my access to After Effects. 

Today, on a whim, I decided to try something and it has worked perfectly. 

 

  1. Quit After Effects
  2. Navigate to Library/Application Support/Adobe/Common/Plug-ins/7.0/MediaCore
  3. Move (not copy) the MediaCore folder to your desktop
  4. Rename to MediaCore_Original
  5. Duplicate the folder and remove the _Original from the name. 
  6. Hit Command+Shift+. to show invisible files. In my case, the invisible files did NOT copy from the _Original folder. 
  7. Move the invisible files to the new folder
  8. Move the MediaCore folder back to it's original location
  9. Start up AfterEffects. 

 

Hope this works for others. It was a nightmare for me. 

TOPICS
Crash , Freeze or hang

Views

829

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Dec 02, 2020 Dec 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Welcome to the community and thanks for sharing, jonmfarmer.

Which version of After Effects are you using?

 

Thanks,

Rameez

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 03, 2020 Dec 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

17.5.1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Dec 02, 2020 Dec 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

did you test the latest update, AE 17.5.1 and ME 14.6? on Big Sur?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 03, 2020 Dec 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes. Both were working fine until I randomly got the error. 

 

Both are working fine now. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 30, 2021 Nov 30, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi,

 

What if I cannot find the MediaCore folder on my macbook?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines