• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Rotobrush crash my AE

Community Beginner ,
Feb 25, 2024 Feb 25, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I bought a recent laptop, and when I go to click to use the rotobrush, AE just crashes and closes after 5 seconds, and I don't know why. I've already tried changing the Ae settings but nothing seems to have any effect... Please help me!!!

 

My laptop is a Lenovo Gaming 3i, with 11th Gen Intel i5-11300H 3.10Ghz, with 8GB of RAM and integrated graphics card Nvidia GTX1650

 

Ps: I also have a computer, which already had these same RAM and graphic card configurations, and this type of problem has never occurred before

TOPICS
Crash

Views

121

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 26, 2024 Feb 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I think it could be the low system specs. Your computer is not meeting the minimum RAM requirement.

What's the resolution of the footage you're working with? Is it 4K? Can you with full HD or HD footage?

Let us know.

Note: Moving this thread from Bugs to Discussions for troubleshooting.

 

Thanks,

Nishu

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 26, 2024 Feb 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thank you very much

Hmmm, I don't know if that's it, my computer already had lower settings and this kind of thing didn't appear (Compared to my laptop)

In the case of video quality, I did it in 1080p, but I've even tried it on images, and also in another video format (besides MP4), but all I have to do is make the first draw on rotobrush and AE hangs for 5-10s and closes T-T

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 26, 2024 Feb 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Is there anyone here who can give me an idea of what it could be? I really need this function for my work

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 26, 2024 Feb 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

 

What are the hard drives (how many, what kind, what is on each, what capacity, and how full)?

Make sure to use the latest Studio Driver from NVIDIA (NOT the Game Driver).

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 26, 2024 Feb 26, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

SSD 512gb (it's 50% full now)

I did this, downloaded the latest Nvidia driver today (Studio Driver), and it still shows the same bug

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines