The layer controls for my mask don't line up with the mask edge

New Here ,
Jun 22, 2022 Jun 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello. I've had this a couple of times and I'm not sure why it's doing it.

 

The pink line is the layer controls for my mask, the pen lines I drew to make the mask. After a few keyframes of moving the mask path, the mask drifts away from the edge as seen in the photo.

 

mask edge.JPG

 

 

There are no other layers affecting this mask, so why is it drifting? and has anyone else noticed this before?

 

I'm using posterize time if that affects it at all.

TOPICS
Error or problem , FAQ , User interface or workspaces

Views

23

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 22, 2022 Jun 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Try turning off the effect while you are editing the mask.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jun 22, 2022 Jun 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi bryonym50009142,

 

Thanks for writing in.

Did Rick's suggestion help?

Let us know.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines