• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
2

When I disable my background layer my whole sequence goes black (seems to disapear)

New Here ,
Nov 29, 2023 Nov 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The issue that I have is very complicated. I have really intense sequence in AE and I want to disable my background layer in order to render my 3D graphics on a transparent background. The issue is that when I try to disable/delete my background layer, my whole animation and sequence goes black. I've been trying to resolve the problem for hours but nothing seems to work. Please help ASAP

TOPICS
Crash , Error or problem , FAQ , How to

Views

74

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 29, 2023 Nov 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

can you show a screenshot of the comp?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 29, 2023 Nov 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Sure, here it is

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 29, 2023 Nov 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The bottom two layers are guide layers so they will not render. They will preview, but won't render.

 

You are only showing the Modes and Parent/Link column so I can't see which layers are 3D or which of the nested comps (pre-comps) are 3D or have collapse transformations turned on. Check that column (click both column switches in the bottom left corner of the timeline panel), and make sure things are setup correctly there.

 

I also don't see a comp camera, so I don't know which layers are 3D or what rendering engine you are using. We need a little more info. Open things up, check the modified properties of the problem layers by pressing 'uu' and then drag the screenshot to the reply field on the forum so we don't have to download it to see what's going on. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines