Highlighted

Add to Adobe Media Encoder shortcut "Ctrl+Alt+M NOT WORKING!!!

Community Beginner ,
Oct 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi l am running AE 2017.2 and AME 2017.1.2 on a PC and for some reason the shortcut Ctrl+Alt+M to start up AME and add a composition to AME render queue has stop working.

The weird thing is that the command from "Composition" drop down menu in AE works but just not the shortcut. It does not make any difference if AME is already running, and l have uninstalled and reinstalled both AE and AME with no success in fixing the problem.

I have never altered the Adobe After Effects 14.2 Win en_US Shortcuts.txt  file so l am not sure what other options there are to look into fixing this issue.

Any help would be greatly appreciated.

FOUND THE PROBLEM!

Go to NVIDIA GEFORCE APP, FIND THE LITTLE COG, DISABLE IN GAME OVERLAY. (BASICALLY, CTRL+ALT+M IS USED BY NVIDIA GAME OVERLAY MODE)

Views

5.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Add to Adobe Media Encoder shortcut "Ctrl+Alt+M NOT WORKING!!!

Community Beginner ,
Oct 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi l am running AE 2017.2 and AME 2017.1.2 on a PC and for some reason the shortcut Ctrl+Alt+M to start up AME and add a composition to AME render queue has stop working.

The weird thing is that the command from "Composition" drop down menu in AE works but just not the shortcut. It does not make any difference if AME is already running, and l have uninstalled and reinstalled both AE and AME with no success in fixing the problem.

I have never altered the Adobe After Effects 14.2 Win en_US Shortcuts.txt  file so l am not sure what other options there are to look into fixing this issue.

Any help would be greatly appreciated.

FOUND THE PROBLEM!

Go to NVIDIA GEFORCE APP, FIND THE LITTLE COG, DISABLE IN GAME OVERLAY. (BASICALLY, CTRL+ALT+M IS USED BY NVIDIA GAME OVERLAY MODE)

Views

5.4K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 16, 2017 11
New Here ,
Oct 27, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Why anybody from experts not responding to this issue?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 27, 2017 0
Community Beginner ,
Oct 30, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Yes my thoughts exactly....Come on Adobe someone must have some insight.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 30, 2017 1
Adobe Employee ,
Nov 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi Chadman,

I just tested this and the feature works as expected. Can you update your software and test it again?

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 17, 2017 0
Community Beginner ,
Nov 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi Kevin,

Thanks for your reply,  l have the latest version of AE which is Version 15.0.0 (Build 180) and the shortcut still does not function!

The only work around l have created is to go into Keyboard shortcut settings via the edit menu and create a new shortcut which is Ctl+Alt+Shift+M this creates a Custom.txt file.

This shortcut l have created is only practical as l have Wacom Pro tablet and l have always had the Add to AME Render Queue shortcut assigned to a Wacom On-screen Control button. So adding another letter to the shortcut in this way is not a problem but l wouldn't want to use the shortcut l have created if l only had a keyboard to action it.

So this issue still needs to be sorted out.

Regards,

Andrew.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 17, 2017 1
Community Beginner ,
Feb 02, 2018

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem. I believe it started when I updated to 2017 also. I was hoping that updating AE and ME to 2018 would fix the shortcut, but it didn't. The only thing I can add is I still have traces of After Effects 2015.3, 2015, 2014 and CC in my program files folder, so I imagine legacy registry, ini or whatever files still exist in other places. Perhaps the shortcut is still looking for AE 2015. I dunno.

The drop-down menu still works, so it's just an annoyance. I'll eventually fresh install my PC and I'm sure that'll fix it. Ha.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 02, 2018 0
Community Beginner ,
Mar 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

CC 2018 (PC) still have the same issue. Annoying for sure.
I also have remnants of CC 2017 on the pc, so maybe timothyk... is right, is it trying to launch AME 2017?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 01, 2018 0
Community Beginner ,
Mar 01, 2018

Copy link to clipboard

Copied

What l can say is that after having to do a re install of windows 10 and all my adobe software only just one week ago and the shortcut NOW works!.....So it seems to be very possible that Adobe's own update process is the course of the issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 01, 2018 0
New Here ,
Apr 10, 2018

Copy link to clipboard

Copied

im having this exact issue, after i reinstalled windows 10 my ctrl alt M stopped working on my AE, using the last update right now
What i did to circunvent the issue was adding SHIFT, so its like this now, CTRL+SHIFT+ALT+M

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 10, 2018 0