AE CC2018 and AE CC2019 crash on launch

May 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there, my problems started when I found out that AE C2018 and AE CC2019 crashed on launch. I have those uninstalled and reinstalled to no avail. AE CC2019 didn't even show up after uninstalling. AE CC2018 still crashes on launch. After reinstalling it first hanged and later crashed on the Media Encoder. Then I uninstalled and reinstalled Media Ecoder, but AE CC2018 still crashes. No 3rd party stuff installed.

 

My questions: how can I fix this and why is AE CC2019 not showing up in my list? TIA

 

Mac OS 10.12.6

2 x 3,46 GHz 6-Core Intel Xeon

96 GB 1333 MHz DDR3

NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 6144 MB

CUDA Driver Version: 387.178

TOPICS
Crash, Freeze or hang

Views

469

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

AE CC2018 and AE CC2019 crash on launch

May 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there, my problems started when I found out that AE C2018 and AE CC2019 crashed on launch. I have those uninstalled and reinstalled to no avail. AE CC2019 didn't even show up after uninstalling. AE CC2018 still crashes on launch. After reinstalling it first hanged and later crashed on the Media Encoder. Then I uninstalled and reinstalled Media Ecoder, but AE CC2018 still crashes. No 3rd party stuff installed.

 

My questions: how can I fix this and why is AE CC2019 not showing up in my list? TIA

 

Mac OS 10.12.6

2 x 3,46 GHz 6-Core Intel Xeon

96 GB 1333 MHz DDR3

NVIDIA GeForce GTX 980 Ti 6144 MB

CUDA Driver Version: 387.178

TOPICS
Crash, Freeze or hang

Views

470

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 13, 2020 0
May 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Update: as by magic AE CC2019 is suddenly on my machine again. However, when I look at the info panel of AE CC2017, 2018 and 2019, I noticed a difference in permissions settings. On version

 

AE 2017

system > read&write

admin > read & write

everyone > read only

 

AE 2018 + 2019

system > read&write

wheel > read only

everyone > read only

 

I tried to manually change the settings on AE 2018 to the same settings as AE 2017. On launch it gives me the famous ‘error 1’. Any ideas?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 13, 2020 0
May 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hmm, that's not it. Now I see that Bridge 2019 has the same permissions as AE 2018 and 2019. Brigde 2019 runs without problems, as do other 2019 apps.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 13, 2020 0