Highlighted

After affects simply not previewing

New Here ,
Apr 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When I click preview or even press spacebar the program does nothing. It doesn't even move, it's not lag or anything else as the rest of it runs smoothly. What do I do? 

TOPICS
Error or problem, How to, Preview, User interface or workspaces

Views

517

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

After affects simply not previewing

New Here ,
Apr 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

When I click preview or even press spacebar the program does nothing. It doesn't even move, it's not lag or anything else as the rest of it runs smoothly. What do I do? 

TOPICS
Error or problem, How to, Preview, User interface or workspaces

Views

518

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 28, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Apr 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

There are some possible causes. Would you try to delete the old cahe?

 

Edit menu > Purge > All Memory & Disk Cache

 

https://helpx.adobe.com/after-effects/using/memory-storage1.html

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 28, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Apr 28, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Is the green bar at the top of the timeline filling?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 28, 2020 0
Adobe Employee ,
Apr 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Sorry for your issue.

Would you mind sharing your system specifications (CPU, GPU, RAM, OS)? As suggested by @ToolfarmJP, did removing the cache help? If not, try resetting the preferences of After Effects to make the settings default: https://community.adobe.com/t5/after-effects/faq-how-to-reset-trash-preferences-in-after-effects/td-...

Let us know how it goes.

 

Thanks.

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 29, 2020 0