Highlighted

After effects preview problem

New Here ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I have After effects 17.1.1 installed
Sometimes when I try to make a preview by pressing the space key, the reader head doesn't move and after several attempts I have to restart the application to make it work again...

This problem only occurs since I have the last version.
Is it a problem of this version or just mine?

Thank you!

Topics

Error or problem

Views

44

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

After effects preview problem

New Here ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I have After effects 17.1.1 installed
Sometimes when I try to make a preview by pressing the space key, the reader head doesn't move and after several attempts I have to restart the application to make it work again...

This problem only occurs since I have the last version.
Is it a problem of this version or just mine?

Thank you!

Topics

Error or problem

Views

45

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Your system resources may be low. Try Purging everything using the Edit/Purge/Media and Disk Cache menu.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi alvarop79635339,

 

Sorry for your issue.

Did you try what Rick suggested? Did it help? If not, what are your system specifications (CPU, GPU, RAM, OS)? Also, do you get this issue with all the projects or it's random?

Let us know, we're here to help.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jul 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello, I've tried and the problem is not solved.
I have to close and reopen After Effects to fix it...
The problem is still there.
These are the specifications of my computer:

Processor:
AMD Ryzen 9 3900X 3.8 GHz BOX

Motherboard:
MSI MPG X570 Gaming Pro Carbon WIFI

RAM:
Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 PC4-25600 32GB 2x16GB CL16

Video card:
Zotac Gaming GTX 1660 SUPER Twin Fan 6GB GDDR6

HDD:
Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD NVMe M.2 (for OS and Software)

Samsung 860 EVO Basic SSD 1TB SATA3 (for AE cache)

 

Thanks!

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Jul 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sorry for the delayed response. Please try resetting the preferences of After Effects and see if it brings any change: https://community.adobe.com/t5/after-effects/faq-how-to-reset-trash-preferences-in-after-effects/td-...

Let us know how it goes.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...