Highlighted

After Effects warning: error: Can't get color, this text has no stroke."

New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Ever since updating to After Effects CC2020, when exporting I usually get an alert that logs a few to many errors stating "error: Can't get color, this text has no stroke."

 

Version 17.1.1 (Build 34)

 

See attached screenshot and log

 

In this case, I built almost everything in the composition from scratch and did not parent any colors to text strokes. However, this error is generated more often than not when exporting any project from my current build of After Effects, never with a noticable defect in the output file. 

TOPICS
Error or problem

Views

109

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

After Effects warning: error: Can't get color, this text has no stroke."

New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Ever since updating to After Effects CC2020, when exporting I usually get an alert that logs a few to many errors stating "error: Can't get color, this text has no stroke."

 

Version 17.1.1 (Build 34)

 

See attached screenshot and log

 

In this case, I built almost everything in the composition from scratch and did not parent any colors to text strokes. However, this error is generated more often than not when exporting any project from my current build of After Effects, never with a noticable defect in the output file. 

TOPICS
Error or problem

Views

110

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 14, 2020 1
Adobe Employee ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi cameronm20184156,

 

That's not ideal. Sorry for the trouble.

I am wondering if it's related to font. Are you using any third-party fonts? You can try resetting the preferences of After Effects: https://community.adobe.com/t5/after-effects/faq-how-to-reset-trash-preferences-in-after-effects/td-...

Let us know how it goes. 

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 15, 2020 0
New Here ,
Jul 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Nishu, 

 

Thank you for the suggestion. I reset the preferences and unfortunately that doesn't seem to have resolved anything.

 

Further explanation of my font usage: a lot of fonts that I use are third party fonts activated via the UTC (Universal Type Clinet) desktop application - connected to a font server at my office over vpn. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 24, 2020 0
New Here ,
Jul 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm experiencing exactly the same problem in version 17.1.2 (Build 37) on MacOS 10.14.6

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 24, 2020 0
New Here ,
Oct 05, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Now October. Updated Mac to 10.15.6, After Effects to 17.1.4, reste preferences... still the same.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 05, 2020 0
Community Beginner ,
Oct 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Same issue, using fairly mainstream fonts, notably SF Pro Display and Agrandir. Can we debug after effects to not be so crippled by something so trivial as a font? I've noticed that when I get this error, it corresponds to abysmal playback and even workflow performance within AE when these fonts are even on screen, no animation occurring. SF Pro Display at least is a major font used by Apple and many others, AE should be prepared for these scenarios. This is a bug, and AE devs need to fix. And before you ask, yes, my system is extremely well optimized for AE, on par with the benchmark build by puget systems. No I will not be trying to delete my preferences, that does not fix bad code.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 09, 2020 0