Highlighted

AVI footage not showing when i render in render queue or media encoder

Community Beginner ,
Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2020-06-19 at 4.43.14 PM.png

I'm trying to render a video edit of multiple footages, however all of the footages have this "missing footage" scene after rendering out. I never had issue with rendering footages previously (e.g. mp4, mov format). Not sure is it because my footages are in AVI format?

TOPICS
Error or problem, FAQ

Views

66

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

AVI footage not showing when i render in render queue or media encoder

Community Beginner ,
Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2020-06-19 at 4.43.14 PM.png

I'm trying to render a video edit of multiple footages, however all of the footages have this "missing footage" scene after rendering out. I never had issue with rendering footages previously (e.g. mp4, mov format). Not sure is it because my footages are in AVI format?

TOPICS
Error or problem, FAQ

Views

67

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 19, 2020 1
Most Valuable Participant ,
Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Without any specific info we can't tell you anything - actual CoDec(s) of the AVI files, storage locations, how and where they are used in the project and so on. Also of course the usual applies: Check your hardware acceleration settings and your graphics driver. Specific GPU-based features in some CoDecs may conflict with AE's/ AME's stuff. Likewise, check the cache usage.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 19, 2020 0
Community Beginner ,
Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

now the whole AE project also keep crashing when i try to preview my clip in full resolution 😧

Last log message was: <123145355468800> <MpegRCFunction> <1> Warn_printf: Table A1:Col3 violation. SPS with seq_parameter_set_id = 0 specifies DPB size in MBs 40800 that exceeds level limit 32768 for level_idc = 40

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 19, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Again, please be specific. The error clearly seems to indicate that your source files are out of whack. You may need to convert them in an external tool.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 19, 2020 0
New Here ,
Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the same problem...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 19, 2020 0
Community Beginner ,
Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2020-06-19 at 6.15.09 PM.png

 is this how i  check the codec of the file?
i have tried converting one video with an external tool and replace the footage in AE file and that only converted video is able to export nicely. seems like i might have to make do with this method! Thanks (: 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 19, 2020 0
jamiekh LATEST
Community Beginner ,
Jun 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2020-06-19 at 6.19.03 PM.png

 after converting this video, the codec is H264, this video works.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 19, 2020 0