Highlighted

Can't see my layers or my composition?

New Here ,
Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

No matter what, when I boot up After Effects and make a new composition, it doesn't display anything to me. I've tried everything, I've uninstalled and reinstalled After Effects, I followed a tutorial to supposedly fix this issue and it worked for a second, but I closed and opened After Effects again and it stopped working again. I can have layers and shapes and solids and whatnot, but still nothing displays/previews whatsoever.

 

I have the most recent version of After Effects 2020 (17.1.4) and even tried installing other old versions of After Effects. No matter what I do, this problem persists. Is a file corrupted or something? Or perhaps is it a setting I can't find for some reason?

 

Here's the tutorial I followed that worked once and then stopped working: https://www.youtube.com/watch?v=rl8LxHBSX88&ab_channel=HowTo

 

Attached is a screenshot of what I see- note how there's supposedly a composition, a solid, and a couple shape layers- yet nothing in my view has changed despite that and despite having the composition selected. What do I do?? I have an assignment due for college that requires me to use After Effects so understandably I'm in quite a panic at the moment. Any advice is greatly appreciated.

How to Fix Composition Not Showing Up in the Preview Panel on After Effects I'm working on a project. The preview window when I scrub the timeline. And none ...
TOPICS
Bug, How to

Views

87

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Can't see my layers or my composition?

New Here ,
Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

No matter what, when I boot up After Effects and make a new composition, it doesn't display anything to me. I've tried everything, I've uninstalled and reinstalled After Effects, I followed a tutorial to supposedly fix this issue and it worked for a second, but I closed and opened After Effects again and it stopped working again. I can have layers and shapes and solids and whatnot, but still nothing displays/previews whatsoever.

 

I have the most recent version of After Effects 2020 (17.1.4) and even tried installing other old versions of After Effects. No matter what I do, this problem persists. Is a file corrupted or something? Or perhaps is it a setting I can't find for some reason?

 

Here's the tutorial I followed that worked once and then stopped working: https://www.youtube.com/watch?v=rl8LxHBSX88&ab_channel=HowTo

 

Attached is a screenshot of what I see- note how there's supposedly a composition, a solid, and a couple shape layers- yet nothing in my view has changed despite that and despite having the composition selected. What do I do?? I have an assignment due for college that requires me to use After Effects so understandably I'm in quite a panic at the moment. Any advice is greatly appreciated.

How to Fix Composition Not Showing Up in the Preview Panel on After Effects I'm working on a project. The preview window when I scrub the timeline. And none ...
TOPICS
Bug, How to

Views

88

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 06, 2020 0
New Here ,
Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Capture.PNG

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 06, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Let me move this to the After Effects forum for you, which is the appropriate forum for your question.

The Using the Community forum is for help in using the Adobe Support Community forums, not for help with specific programs. Product questions should be posted in the associated product community.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 06, 2020 0
New Here ,
Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Oh! Sorry, my bad! I've never used Support before and didn't quite know where/how to post. Thank you.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 06, 2020 0
Community Beginner ,
Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

looks like a graphics card problem.

 

remove any gpu acceleration (project menu/ project settings) and /or update graphics drivers

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 06, 2020 0
Community Beginner ,
Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

and uncheck use gpu for panels in preferences

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 06, 2020 0