Highlighted

Content aware fill generate adamaged mask

New Here ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Guys;

I have a problem with content-aware fill.

It generates a damaged mask.

Please see below attached mp4.

Pease advise.Screen Shot 2020-07-15 at 15.26.12.png

Topics

Performance

Views

24

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Content aware fill generate adamaged mask

New Here ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Guys;

I have a problem with content-aware fill.

It generates a damaged mask.

Please see below attached mp4.

Pease advise.Screen Shot 2020-07-15 at 15.26.12.png

Topics

Performance

Views

25

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Most Valuable Participant ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Your footage does not have enough discernable details in the places you are trying to repair and thus the algorithm can't generate a pattern. This isn't magic stuff, it's hard computer math and sometimes it simply cannot work. In your case the almost monochramtic lighting doesn't help, too. You may need to use other, more conventional methods like duplicating the source layer, masking and moving it in place or the clone stamp.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I don't see the footage, I just see a frame. It would be helpful to see the footage, but it would be more helpful if we saw a timeline with the modified properties of the layers showing and the settings for CAF. If I take your still, mask the dark spot, animate position to give movement, pre-compose, draw a mask around the dark spot, then set Alpha Expansion to 3, this:

Screenshot_2020-07-15 12.09.26_z48oHf.png

Becomes this, which isn't bad.

Screenshot_2020-07-15 12.11.14_9yvJWJ.png

If I set Alpha Expansion to 4, I get problems. 

Screenshot_2020-07-15 12.10.33_FDF8hj.png

It makes me wonder about your workflow. Did you create any reference frames?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...