Highlighted

Dropdown menu disappears from Essential Graphics template if properties are changed

Community Beginner ,
Nov 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have a comp containing a number of images that I'm using in a template. I select which image is visible with a dropdown menu.

 

When I add more options to the dropdown menu by editing it's properties, the menu is removed from the Essential Graphics template and I have to drag it on again. This resets all of the images in the comps I've used the template in to the default image, so it's a pain to add new image options.

 

Is there a way to add new options to the dropdown menu without it resetting like this? This seems like a bug.

 

Thanks

TOPICS
Error or problem

Views

26

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Dropdown menu disappears from Essential Graphics template if properties are changed

Community Beginner ,
Nov 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have a comp containing a number of images that I'm using in a template. I select which image is visible with a dropdown menu.

 

When I add more options to the dropdown menu by editing it's properties, the menu is removed from the Essential Graphics template and I have to drag it on again. This resets all of the images in the comps I've used the template in to the default image, so it's a pain to add new image options.

 

Is there a way to add new options to the dropdown menu without it resetting like this? This seems like a bug.

 

Thanks

TOPICS
Error or problem

Views

27

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 06, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Without your system, AE version, OS, and workflow details we have no idea what may be causing the problem. Here's a screenshot from AE 2020 17.5.0, OSX using a menu to control the color of a type layer using Fill and a simple expression:

Screenshot_2020-11-06 17.30.05_Lz7heU.png

Everything works as it should. If you include a screenshot please select the problem layer, press 'uu' to reveal all modified properties as I did, and then embed your screenshot using the toolbar. I can find no reported bugs in the latest build.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 06, 2020 0