Highlighted

Help! Script errors "null is not an object"

Participant ,
Sep 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I'm not a scripter, but I use scripts from aescripts.com

Recently, after migrating to a new machine, many of my scripts aren't working, they throw an error "Unable to execute script at line 94. null is not an object"

At least 2 scripts mention the same line number, which is odd.

The folks at aescripts said it was a permissions error on home folder, but I re-installed Ae, chowned and chmodded my home folder ... nothing works.

Any ideas?

Views

446

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Help! Script errors "null is not an object"

Participant ,
Sep 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I'm not a scripter, but I use scripts from aescripts.com

Recently, after migrating to a new machine, many of my scripts aren't working, they throw an error "Unable to execute script at line 94. null is not an object"

At least 2 scripts mention the same line number, which is odd.

The folks at aescripts said it was a permissions error on home folder, but I re-installed Ae, chowned and chmodded my home folder ... nothing works.

Any ideas?

Views

447

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 03, 2017 0
Adobe Community Professional ,
Sep 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried installing AE in the main Applications folder, in HD, rather than in the Home folder's Application folder?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 03, 2017 0
Participant ,
Sep 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I always install via Creative Cloud, in /Applications.

I never installed in my home folder.   

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 03, 2017 0
Most Valuable Participant ,
Sep 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

And what scripts? What built-in (not user-defined) functions are called at those lines? assuming there is any pattern to this madness it probably means that some internals have changed and you may need to rewrite some stuff. It also seems that the auto-catch where AE tries to determine wehther a value or function/ method is referenced is not working relaibly in recent AE versions, so you may need to append and explicit .value() somewhere or soemthing trivial and silly like that...

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 03, 2017 0
Participant ,
Sep 03, 2017

Copy link to clipboard

Copied

The scripts are BG Renderer Pro and GEOLayers -- both of which are locked so I can't view the script code, so I don't think I can diagnose in any of the ways you suggest.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 03, 2017 0
Participant ,
Sep 05, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Anyone?? HELP!?!? This is driving me nuts. Tried reinstalling Ae, reinstalling the Scripts... nada...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 05, 2017 0
Adobe Employee ,
Oct 02, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi shonib,

Sorry for this issue. Did you ever find a solution? Please let us know if you have or if you still need help. You also might want to contact aescripts support to ask them for assistance.

Thanks,

Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 02, 2017 0
New Here ,
Aug 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Kevin!
im having the same problem..
(With Motion V2 and SwissKnife) 
i reinstalled the scripts, AE and all my creative cloud suite but nothing worked...
frustrated and dont know what to do
(happens to me both on AE19 and 20)
im working on imac 2019 Mojave
any ideas?

Screen Shot 2020-08-11 at 11.44.05.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 11, 2020 0
New Here ,
Sep 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same issue

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 02, 2020 0