Highlighted

Motion tile and cc repe tile aren't working!!! please helpppp

New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hey,

I just started ae about a few weeks back and i've noticed that motion tile nor cc repe tile work (by the way I have adobe after effects 2020 downloaded) i've tried zooming in then pre-composing clips i've even tried zooming out, pre-composing then zooming in but nothing seems to work! I'm really upset because I finally figured out how to add a cool transition to my work but the top and bottom were black. Here is a screen shot of what it looks like when zoomed out with motion tile, strangely the sides have mirror edges but the top and bottom don't 😞

Screenshot 2020-07-14 at 14.24.11.png

TOPICS
Error or problem, How to, Performance

Views

106

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Motion tile and cc repe tile aren't working!!! please helpppp

New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hey,

I just started ae about a few weeks back and i've noticed that motion tile nor cc repe tile work (by the way I have adobe after effects 2020 downloaded) i've tried zooming in then pre-composing clips i've even tried zooming out, pre-composing then zooming in but nothing seems to work! I'm really upset because I finally figured out how to add a cool transition to my work but the top and bottom were black. Here is a screen shot of what it looks like when zoomed out with motion tile, strangely the sides have mirror edges but the top and bottom don't 😞

Screenshot 2020-07-14 at 14.24.11.png

TOPICS
Error or problem, How to, Performance

Views

107

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 14, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Motion Tile is working properly in your screenshot, and the top and bottom are mirrored. Is your original footage letterboxed or masked off? Please post a screenshot of the unaffected clip showing in the Layer panel.

 

Also, unless your original footage is scaled down below the size of your comp you don't need to set your Output Width and Output Height higher than 100.

[Please use the "Reply" button under the FIRST POST to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0
New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Ohhh right!! I'll try and have output width and height set at 100, precompose it then motion tile it and zoom out to see if it works?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0
New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

And this is the photo of it when it's at its original size

Screenshot 2020-07-14 at 14.59.16.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Well, you dialled in all square values, which of course will produce the result you see if the images are not fully covering the entire layer. I can't see anything wrong. You just need to approach this differently and actually match the sizes and ratios to your pixel content.

 

Mylenium

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0
New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Oh ok thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0
New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Still not working 😞 (sorryy if i'm irritating)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It's because you put a square video in a rectangle comp. Forget the precomping and just put the video in the comp. Reset the effect, and now just expand the Output Width and Output Height. This is because your footage doesn't fill your comp. Leave the Tile Width and Tile Height parameters alone first and you should see what you're looking for.

[Please use the "Reply" button under the FIRST POST to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0
New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hey again, I tried adjusting the comp size to 1440 x 1440 (which is a square size) but instead of a square the comp looks more like a rectangle Screenshot 2020-07-14 at 15.37.30.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0
New Here ,
Jul 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

also the mirroring still isn't working 😧

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 14, 2020 0