Highlighted

No video on 16" MacBook Pro with AMD Radeon Pro 5500M in AE

Community Beginner ,
Nov 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

All i'm seeing opening any .ae file on my new MacBook Pro is variations of this (attached). Files still open fine on my old 13". Videos play back in quicktime, but the .ae display is all glitchy.Screen Shot 2019-11-21 at 4.15.37 PM.png

 

Title edited by Mod

Hi all,

 

We got a lead! Our engineering team has been able to reproduce the issue at their end. They are actively working on a fix.

Meanwhile, you may install and use the previous version of After Effects. We're extremely sorry for the inconvenience caused.

 

Let us know if you have any other questions. We'll be happy to help.

 

Thanks,

Shivangi

TOPICS
Performance

Views

1.8K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

No video on 16" MacBook Pro with AMD Radeon Pro 5500M in AE

Community Beginner ,
Nov 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

All i'm seeing opening any .ae file on my new MacBook Pro is variations of this (attached). Files still open fine on my old 13". Videos play back in quicktime, but the .ae display is all glitchy.Screen Shot 2019-11-21 at 4.15.37 PM.png

 

Title edited by Mod

Hi all,

 

We got a lead! Our engineering team has been able to reproduce the issue at their end. They are actively working on a fix.

Meanwhile, you may install and use the previous version of After Effects. We're extremely sorry for the inconvenience caused.

 

Let us know if you have any other questions. We'll be happy to help.

 

Thanks,

Shivangi

TOPICS
Performance

Views

1.8K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 21, 2019 1
Community Beginner ,
Nov 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

after having a support person commandeer my machine for an hour, it seems that after effects 2020 is not compatible with the stock drivers for the (upgraded) AMD Radeon Pro 5500M that comes in a new 16" MacBook Pro. previous version of the software works. they said contact AMD to get new drivers.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 21, 2019 0
Community Beginner ,
Nov 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Installed 16.1.3 working fine with Amd.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 21, 2019 0
Adobe Employee ,
Nov 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Thanks for contacting us. I agree that graphics card is very important to get correct preview.

 

  • Which version of macOS are you using?
  • Does it happen with any specific file format?
  • Could you share a sample file with us so that we can test it at our end?

 

We're here to help.

 

Thanks,

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 21, 2019 0
Community Beginner ,
Nov 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Using 10.15.1 Catalina. Happens with every file. Even when there are no video elements on the timeline. Open a file, see the glitch, even without anything on the stage.

 

I can send a file but I assume (and what I was told by the support person this evening) the current version is incompatible with the new hardware. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 21, 2019 0
Community Beginner ,
Nov 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is what a new composition looks like with nothing on the timeline (i upped the contrast so it was easier to see the lines appearing on what should be a flat black background color).

 

The lines that you see change and move as you resize composition panel's size. 

 

Screen Shot 2019-11-22 at 9.46.33 AM.pngScreen Shot 2019-11-22 at 9.48.37 AM.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 22, 2019 0
New Here ,
Nov 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Similar problem happened on my MacBook Pro 16inch.After Effects 2020After Effects 2020

Here's spec

MacBook SpecMacBook Spec

 

I found another victim on Twitter.
https://twitter.com/DanChosich/status/1197417356017860608

same AMD Radeon Pro 5500M "8GB".

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 23, 2019 2
New Here ,
Dec 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Have we got a fix for this yet? 


I am also having the same issue. I have attached the Mac specs. 


Any help would be great.Screenshot 2019-12-03 at 12.19.40.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 03, 2019 0
Community Beginner ,
Dec 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

strangely, if you turn on rulers, it seems to fix it.  go figure. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 03, 2019 0
Adobe Employee ,
Dec 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi all,

 

We got a lead! Our engineering team has been able to reproduce the issue at their end. They are actively working on a fix.

Meanwhile, you may install and use the previous version of After Effects. We're extremely sorry for the inconvenience caused.

 

Let us know if you have any other questions. We'll be happy to help.

 

Thanks,

Shivangi

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 03, 2019 1
New Here ,
Dec 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Just watch that it also isnt carried over to your video when you render it out, this happened in one render yesterday (although not sure this is the same issue though).

It also seems to fix itself when I display it on an external monitor.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 03, 2019 0
New Here ,
Dec 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Glad to hear you are making headway on the issue and thank you for getting back to us!

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 03, 2019 0
Adobe Employee ,
Dec 03, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Yes! the issue getting reproduced specifically on 16inch MacBook Pro.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 03, 2019 1
New Here ,
Dec 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

turning rulers on worked for me, thanks for the tip! can't wait to see this one resolved

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 04, 2019 1
New Here ,
Mar 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Do we know if it is fixed already ?.

For AE and Premier which versions?.


Thank you.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 04, 2020 0
New Here ,
Oct 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

For my MacBook Pro, it was fixed.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 09, 2020 0
New Here ,
Oct 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Gotcha, thanks for replying.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 10, 2020 0
Community Beginner ,
Dec 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is now fixed in version 17.0.1! A fix for premiere is next I hope.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 10, 2019 1
New Here ,
Mar 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello.


It is already fix on AE ? 2020 17.0.1 ?.

Working properly on it own monitor MBP 16" ?.

And what about Premier ?.

I am about to buy a MBP16"

 

Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 04, 2020 0
New Here ,
Dec 19, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Shivangi

 

I have this same issue on my device with the same spec, 

 

It is not only a problem with AE. I have tried to check out all the problems, but this issue appears in Primiere pro 2020cc

 

It appears when I set the new project with recommened GPU acceleration. But when I set the new project with OpenCL, there is no issues with resizing the video or image.

 

When I called adobe, one of your representative told me to contact with AMD to fix it.

 

AMD had no clues on this issue as well.

 

Do you think this problem is exclusive to Mac?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 19, 2019 0
New Here ,
Mar 04, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am about to buy a MBP 16" with the new AMD 5500M Card so far with CC2018 but the idea is to use AE on this machine. Any one knows if this is working properly so far on AE2018 and AE2020 ?.

 

Hope it got into a good end. Thank you very much.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Mar 04, 2020 0
New Here ,
Oct 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I am looking into a MAcbook pro 16inch, either the 5500 or 5600 graphics card.  I would use it largely for AE2020 work.  So very curious if this issue has been properly resolved.

 

Thanks,

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 09, 2020 0