Highlighted

Playback on timeline takes forever - low performance while playback

New Here ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am using after effect 2019, my system specs are :

cpu : i9 9900k 

ram : 64gb

hdd : kingston ssd 240 gb

gpu : amd rx580 4gb

i am creating a video fractal patterns, no fancy plugins used. but still can't see anything on timeline, that is playback is a horror to me, i have to wait for 20 sec when i click to zoom in. 

and this happens with normal video editing as well which include, basic, glow treatment, glitches etc.

But rendering projects is fine. It renders the projects happily, so its all trail and error for me. 

I have a few projects in hand pl help to find out whats wrong. 

 

TOPICS
How to, Performance

Views

23

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Playback on timeline takes forever - low performance while playback

New Here ,
Jul 21, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am using after effect 2019, my system specs are :

cpu : i9 9900k 

ram : 64gb

hdd : kingston ssd 240 gb

gpu : amd rx580 4gb

i am creating a video fractal patterns, no fancy plugins used. but still can't see anything on timeline, that is playback is a horror to me, i have to wait for 20 sec when i click to zoom in. 

and this happens with normal video editing as well which include, basic, glow treatment, glitches etc.

But rendering projects is fine. It renders the projects happily, so its all trail and error for me. 

I have a few projects in hand pl help to find out whats wrong. 

 

TOPICS
How to, Performance

Views

24

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 21, 2020 0
Adobe Employee ,
Aug 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Gaurav,

 

Sorry for your issue.

Would you mind telling us the exact version of After Effects you're using? Are you getting this issue in all the projects? Also, could you share a screes recording that shows the issue? It'll help us to understand the issue better.

Looking forward to your response.

 

Thanks,

Nishu

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 13, 2020 0