Highlighted

Render Queue Output To link doesn't work

New Here ,
May 07, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Windows 10

After Effects CC

Version 14.2.0.198

The blue "Output To" link is clickable, but nothing happens when I do click on it.  I have re-installed it, cleared my preferences, and tried the "Clear Settings" option under the Sync Settings menu in the top right.

Views

1.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Render Queue Output To link doesn't work

New Here ,
May 07, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Windows 10

After Effects CC

Version 14.2.0.198

The blue "Output To" link is clickable, but nothing happens when I do click on it.  I have re-installed it, cleared my preferences, and tried the "Clear Settings" option under the Sync Settings menu in the top right.

Views

1.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 07, 2017 0
Adobe Community Professional ,
May 08, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Do you have two monitors? Is the dialog showing up elsewhere but is behind hidden by something? What about other dialog boxes like "Open" from the File menu, does that show up?

[Please use the "Reply" button under the FIRST POST to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 08, 2017 0
New Here ,
May 09, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I do have two monitors, but i still can't seem to find it with all other programs minimized.  "Open" works fine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 09, 2017 0
Adobe Community Professional ,
May 09, 2017

Copy link to clipboard

Copied

That's definitely odd. Can you post a screen recording of this happening?

  • Does this happen in one or every project?
  • What happens if you hit the Plus icon on the left of "Output to:" to add a second output module, is that link clickable?
  • Are you able to queue to Media Encoder and choose your desired output location there?
  • Do you have any previous versions of Ae installed? If so, does the link work there?
[Please use the "Reply" button under the FIRST POST to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 09, 2017 0
New Here ,
Jun 07, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I´m Having this same problem on AE CC 2017. I´m able to use Media Encoder, but the "Output to": link in the render queue died after about 3 weeks of working. Its the same in all projects amd in second output modules. Did not have a previous version of AE installed.

thanks,

Daniel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 07, 2017 0
Adobe Employee ,
Jul 18, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Ever solve this issue, RyanT? Please let us know so we can assist you further.

Thanks,
Kevin

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 18, 2017 0
New Here ,
Sep 05, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I suddenly had the same problem last night, with After Effects CC, output to won't be clicked. In CS6 it works.

I have uninstall and reinstall the program numeral times, reset After Effects settings. I can send renders to media encoder, but this is not ideal workflow.

Can you recommend something?

Many thanks,

Elise

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 05, 2017 0
New Here ,
Jun 28, 2018

Copy link to clipboard

Copied

hello,

having exactly the same problem in the latest CC version and cant render as is...

any suggestions?

thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 28, 2018 0
New Here ,
Nov 07, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi
Here's how I solve this problem. There should be a folder that you can't reach. I mean sometimes Windows doesn't alllows you to delete a folder you know. You should get rid of that folder first. To specify where the folder is, go to render queue, next to "Output to" link there is a drop down menu, just click random one, and it will allow you to render at your last render directory.
Now that you know where the problem is. There should be a "non deletable folder" in that directory. Find it, erase it. The quick way to do it is, right click the folder, add to archive, select "delete files after archiving". Then simply delete the archived one.
Now the "output to" link should back again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 07, 2018 4
Community Beginner ,
Apr 30, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I followed your directions to find the folder it was defaulting to.  The folder was messed up and wouldn't allow itself to be deleted or renamed.  I did what you suggested with 7zip.  Add to archive - delete after compression.  It deleted the folder when it was done and AE immediately allowed the file dialogue box to be opened again once it was gone.  Thanks for sharing the solution!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 30, 2019 1
New Here ,
Aug 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

hi alpere92752818,

Thankyou very much, it worked for me. and it also solved another problem of deleting the folders which cannot be deleted in windows, may be there are other ways to do that but your way is easy. god bless you for your help 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 14, 2020 0
New Here ,
Sep 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you so much! I’m so glad something finally worked! ❤️

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 16, 2020 0
Community Beginner ,
Nov 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Your a lifesaver 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 16, 2020 0