Highlighted

Rendering with Quicktime and H.264 keeps failing

New Here ,
Mar 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

When I try to render my composition, it keeps ending at the second clip and make that sheep sound. I tried using media encoder but it's not working too. I've tried looking at videos on YouTube about it but I can't find anything that works. I'm also not very good at computers lol.

- Encoding Time: 00:02:58

03/10/2018 11:47:52 PM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

Export Error

Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: H.264

Writing to file: \\?\C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\corey heal.mp4

Writing file type: H264

Around timecode: 00;00;01;14 - 00;00;01;19

Rendering at offset: 1.134 seconds

Component: H.264 of type Exporter

Selector: 9

Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

- Source File: C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\tmpAEtoAMEProject-corey heal1.aep

- Output File: C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\corey heal_1.mp4

- Preset Used: Match Source - High bitrate

- Video: 1920x1080 (1.0), 29.97 fps, Progressive, 00;00;34;18

- Audio: AAC, 320 kbps, 48 kHz, Stereo

- Bitrate: VBR, 1 pass, Target 10.00 Mbps, Max 12.00 Mbps

- Encoding Time: 00:52:28

03/11/2018 12:40:39 AM : Encoding Failed

-------------------------------------

The Operation was interrupted by user

-------------------------------------

- Encoding Time: 00:01:43

03/11/2018 01:29:04 AM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

Export Error

Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: H.264

Writing to file: \\?\C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\corey heal pls.mp4

Writing file type: H264

Around timecode: 00;00;01;19

Rendering at offset: 1.134 seconds

Component: H.264 of type Exporter

Selector: 9

Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

- Encoding Time: 00:00:33

03/11/2018 01:34:43 AM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

Export Error

Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: JPEG

Writing to file: C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\corey heal pls.jpg

Around timecode: 00;00;02;08

Rendering at offset: 1.134 seconds

Component: JPEG of type Exporter

Selector: 9

Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

Most Valuable Participant
Correct answer by Roei_Tzoref | Most Valuable Participant

make sure your Ae us up to date and that your display driver is too.

when rendering with AME, make sure you are trying these settings

if it fails, try changing the renderer to software only (not the one selected here)

if this fails try in Ae going the the project settings (file->project settings)

and changing the GPU acceleration (not the one selected here)

there could also be something wrong with your source footage that can cause a render fail.

Views

808

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Rendering with Quicktime and H.264 keeps failing

New Here ,
Mar 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

When I try to render my composition, it keeps ending at the second clip and make that sheep sound. I tried using media encoder but it's not working too. I've tried looking at videos on YouTube about it but I can't find anything that works. I'm also not very good at computers lol.

- Encoding Time: 00:02:58

03/10/2018 11:47:52 PM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

Export Error

Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: H.264

Writing to file: \\?\C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\corey heal.mp4

Writing file type: H264

Around timecode: 00;00;01;14 - 00;00;01;19

Rendering at offset: 1.134 seconds

Component: H.264 of type Exporter

Selector: 9

Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

- Source File: C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\tmpAEtoAMEProject-corey heal1.aep

- Output File: C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\corey heal_1.mp4

- Preset Used: Match Source - High bitrate

- Video: 1920x1080 (1.0), 29.97 fps, Progressive, 00;00;34;18

- Audio: AAC, 320 kbps, 48 kHz, Stereo

- Bitrate: VBR, 1 pass, Target 10.00 Mbps, Max 12.00 Mbps

- Encoding Time: 00:52:28

03/11/2018 12:40:39 AM : Encoding Failed

-------------------------------------

The Operation was interrupted by user

-------------------------------------

- Encoding Time: 00:01:43

03/11/2018 01:29:04 AM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

Export Error

Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: H.264

Writing to file: \\?\C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\corey heal pls.mp4

Writing file type: H264

Around timecode: 00;00;01;19

Rendering at offset: 1.134 seconds

Component: H.264 of type Exporter

Selector: 9

Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

- Encoding Time: 00:00:33

03/11/2018 01:34:43 AM : Encoding Failed

------------------------------------------------------------

Export Error

Error compiling movie.

Render Error

Render returned error.

Writing with exporter: JPEG

Writing to file: C:\Users\Marissa\Desktop\corey heal (converted)_AME\corey heal pls.jpg

Around timecode: 00;00;02;08

Rendering at offset: 1.134 seconds

Component: JPEG of type Exporter

Selector: 9

Error code: -1609629695

------------------------------------------------------------

Most Valuable Participant
Correct answer by Roei_Tzoref | Most Valuable Participant

make sure your Ae us up to date and that your display driver is too.

when rendering with AME, make sure you are trying these settings

if it fails, try changing the renderer to software only (not the one selected here)

if this fails try in Ae going the the project settings (file->project settings)

and changing the GPU acceleration (not the one selected here)

there could also be something wrong with your source footage that can cause a render fail.

Views

809

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Most Valuable Participant ,
Mar 11, 2018

Copy link to clipboard

Copied

make sure your Ae us up to date and that your display driver is too.

when rendering with AME, make sure you are trying these settings

if it fails, try changing the renderer to software only (not the one selected here)

if this fails try in Ae going the the project settings (file->project settings)

and changing the GPU acceleration (not the one selected here)

there could also be something wrong with your source footage that can cause a render fail.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Apr 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have tried everything and my footage it all good. My rendering was working the day before. I rendered the same thing but now it is not working 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Apr 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

- Source File: /var/folders/61/js8zb2rn5vb7g1165lq6txsh0000gn/T/Untitled Project_AME/tmpAEtoAMEProject-Comp 1_3.aep
- Output File: /Users/crishahuja/Desktop/Decay RC/Comp 1.mp4
- Preset Used: Match Source - High bitrate
- Video: 1920x1080 (1.0), 60 fps, Progressive, Hardware Encoding, 00:00:16:11
- Audio: AAC, 320 kbps, 48 kHz, Stereo
- Bitrate: VBR, 1 pass, Target 10.00 Mbps
- Encoding Time: 00:14:19
02/13/2020 06:11:44 AM : Encoding Failed
-------------------------------------
The Operation was interrupted by user
-------------------------------------

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Apr 27, 2020

Copy link to clipboard

Copied

if you can share the file, I can check and let you know the exact issue. there may be some file within your comp that has got corrupted or not supporting and there may be issue in encoding because of any of the vudeost that you have used.

 

try exporting it as image sequence and then render again in media encoder as a video or in premier I'd you have any music or bg voice.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...