save animation preset window doesn't open

New Here ,
Oct 25, 2020 Oct 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

hi! I recently ran into a problem: when I go to "animation-save animation preset" or "animation-apply animation preset" nothing opens. Nothing happens. what is the problem? what should I do?  😞  please i need help

TOPICS
Error or problem

Views

137

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Adobe Community Professional , Oct 25, 2020 Oct 25, 2020
Try reset Ae preferences:   To restore the default preference settings, press and hold the following keys while the application is starting. Ctrl+Alt+Shift (Windows)Command+Option+Shift (Mac OS)   https://helpx.adobe.com/after-effects/user-guide.html/after-effects/using/preferences.ug.html

Likes

translate

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Oct 25, 2020 Oct 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

If no Effect is selected in either the Effects Control Panel or Timeline, the Animation>Save Animation Preset menu option is greyed out. For Text and Shape Layers, you will have to first select one of the main properties within these layers', in the timeline. HTH


Motion Graphics Brand Guidelines & Motion Graphics Responsive Design Solutions
Development | Consulting | Training

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 25, 2020 Oct 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I select effect keys and this problem still remains. I have attached a video that shows how it happens

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 25, 2020 Oct 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Try reset Ae preferences:

 

To restore the default preference settings, press and hold the following keys while the application is starting.

  • Ctrl+Alt+Shift (Windows)
  • Command+Option+Shift (Mac OS)

 

https://helpx.adobe.com/after-effects/user-guide.html/after-effects/using/preferences.ug.html

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 25, 2020 Oct 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It works !!! thank you sooo much!!! 

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 25, 2020 Oct 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

You're welcome!

Likes

translate

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines