Highlighted

Soundchannel is null when loading Sound.play

Feb 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi!

 

I have a strange behaviur on one of my Apps on Windows. The APP is used a hundred times and more. But one customer is telling me that the APP is not loading.

 

I figured out that when playing a sound the result Soundchannel is NULL.

 

baseTrans.volume = Vol
baseChannel = baseSound.play(0,99999999,baseTrans)      //starts the sound

why is the baseChannel = Null. I saw some articles stating, that there maybe problems with the sound card, but the device Manager is showing, that all the drivers are ok.

 

The Problem occurs just on this one Desktop with windows 10

 

Please help

Michael

 

Topics

Development, Installation, Packaging

Views

59

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Soundchannel is null when loading Sound.play

Feb 02, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi!

 

I have a strange behaviur on one of my Apps on Windows. The APP is used a hundred times and more. But one customer is telling me that the APP is not loading.

 

I figured out that when playing a sound the result Soundchannel is NULL.

 

baseTrans.volume = Vol
baseChannel = baseSound.play(0,99999999,baseTrans)      //starts the sound

why is the baseChannel = Null. I saw some articles stating, that there maybe problems with the sound card, but the device Manager is showing, that all the drivers are ok.

 

The Problem occurs just on this one Desktop with windows 10

 

Please help

Michael

 

Topics

Development, Installation, Packaging

Views

60

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Have something to add?

Join the conversation