Joint not connecting in Parenting Layets properly

Explorer ,
Oct 06, 2020 Oct 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

This usually works finr for me, but now I can't get past this problem.

 

When I click the left leg A, it moves correctly, taking with it left leg B. But when I move right leg A, despite the fact that it is nested with right leg B, it behaves as if it is not.  (please look at images below).

 

Screen Shot 2020-10-07 at 3.43.23 pm.png

Screen Shot 2020-10-07 at 3.43.36 pm.png

 

 

 

 

This is also happening with the arm layers for some reason.

 

I have tried to remove the parenting layers then re-attach, that does not work.

 

I tried to restart adobe and the did not work either.

 

Am I missing something here? Any assistance would be greatly appreeciated 🙂

TOPICS
Error , How to

Views

102

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 07, 2020 Oct 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Try this tutorial.

 

https://www.youtube.com/watch?v=F6X3iCKyY6Q


Multimedia Developer, Character Creator, and Animator.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 07, 2020 Oct 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Nick, I watched the video just now (I have seen this one before).

 

As a test, I decided to build this rig again from scratch, this time I made sure to not extend the keyframes before turning graphic files into symbols, moving each indiviual pivot points, and connecting the parenting the layers.

 

Oddly enough, i'm exactly where I started. Most parenting layers are not responding

 

The following layers don't seem to be responding correctly as parent layers:

1. right arm a

2. right arm b (forearm)

3. left arm a

4. left arm b (forearm)

5. right leg a

 

Parent layers that work:

1. Left leg A

2. Torso

3. Bum

 

Any idea why this would be?

 

Screen Shot 2020-10-08 at 7.39.22 am.png

Screen Shot 2020-10-08 at 7.39.33 am.png

  

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 21, 2022 Jan 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hmm. Did you make sure everything was lined up?


Multimedia Developer, Character Creator, and Animator.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 21, 2022 Jan 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Make sure the characters parts are all in the correct starting points. Make sure they are all graphic symbols and also make sure your registration points on your symbol or in the correct spot that you need them before you start building layer parenting and animating. I suggest you turn layer parenting off and you start over.


Multimedia Developer, Character Creator, and Animator.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 21, 2022 Jan 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Maybe try this one. https://www.youtube.com/watch?v=tjvBtMNJOQk


Multimedia Developer, Character Creator, and Animator.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines