Highlighted

Animate 19.2.1 not showing images in HTML5 on export.

Explorer ,
Jun 19, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Countdown-Single-Slide-Template.fla - Google Drive

This project worked before I updated to this version. My project no longer shows my background images. If I remove the images from the stage it works. Also If I remove all of the gotoAndStop(); functions it will show the images. What am I missing.

Ok. I figured out why it was not working. Frame1 was labeled "Slide1". When on Frame1 if a you have this.gotoAndStop('Slide1') the code fails because Slide1 is being called when on Slide1.  I replaced this.gotoAndStop() with this.stop() and it works. I am not sure why I had to make this change for Animate 19.2.1 but I did. This could be a bug.

TOPICS
Discussions

Views

254

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Animate 19.2.1 not showing images in HTML5 on export.

Explorer ,
Jun 19, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Countdown-Single-Slide-Template.fla - Google Drive

This project worked before I updated to this version. My project no longer shows my background images. If I remove the images from the stage it works. Also If I remove all of the gotoAndStop(); functions it will show the images. What am I missing.

Ok. I figured out why it was not working. Frame1 was labeled "Slide1". When on Frame1 if a you have this.gotoAndStop('Slide1') the code fails because Slide1 is being called when on Slide1.  I replaced this.gotoAndStop() with this.stop() and it works. I am not sure why I had to make this change for Animate 19.2.1 but I did. This could be a bug.

TOPICS
Discussions

Views

255

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 19, 2019 0
Advocate ,
Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Jebd

I've looked into your file. First: Your should have included all external files which are dependencies of your FLA:

  1. C:\ispotworking\Real Jobs\HTML5 Test\jquery-3.3.1.min.js --- (added with Global/Include)
  2. abc.txt --- (loaded via XMLHttpRequest in frame 0)

Please zip your Countdown-Single-Slide-Template.fla including abc.txt in the root folder and share it again. That we can fully evaluate your problem.

When i publish then I get this in the console:

XML Parsing Error: syntax error

Location: http://127.0.0.1:8090/abc.txt

Line Number 1, Column 1:

and

Error 404: Not Found

File not found

Further why do you include jQuery? As far as I can see from your code you are not using jQuery syntax throughout. i removed it from Global Script and, although this doesn't solve the issue, it's seemingly not necessary either.

Klaus

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 20, 2019 1
Explorer ,
Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Ok. I removed the abc.txt file as it was not being used. Also removed Jquery because it was not used as well. Still does not work. When I run this code in Animate 19.1 is works fine. I think there is a bug in Animate 19.2.1. Code was throwing a 404 error because it was looking for favicon.ico. This is the little icon in a web browsers address bar. I do not have this in any of my code. I am not sure where it is coming from. I created a custom default HTML template and added <link rel="shortcut icon" href="#"/> to the head. This makes the 404 error go away because it is no longer looking for favicon.ico. However code is still not working. It will not show the background image or text. Again this project works in Animate 19.1 and not in Animate 19.2.1. I have uninstalled 19.2.1 and reinstalled and it still does not work. Countdown-Single-Slide-Template.fla - Google Drive

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 20, 2019 0
Advocate ,
Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Didn't check your code in its entirety. It seems to me that there's simply a problem with your bitmap background. Not sure what, but after swapping the background bitmap with one of my raster images, the new background shows.

Screenshot 2019-06-20 at 17.29.43.png

Klaus

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 20, 2019 1
Explorer ,
Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Ok. I figured out why it was not working. Frame1 was labeled "Slide1". When on Frame1 if a you have this.gotoAndStop('Slide1') the code fails because Slide1 is being called when on Slide1.  I replaced this.gotoAndStop() with this.stop() and it works. I am not sure why I had to make this change for Animate 19.2.1 but I did. This could be a bug.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 20, 2019 0