Highlighted

Could not use Component definitions - Adobe Animate 2017

Explorer ,
Jul 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I have a movieclip and want to use Component definitions. When i create two parameters its working.

But from then I am not able to copy the MC to the stage nor copy the first MC on the stage

Please help.

Michael

Hi,

This issue has already been fixed internally and the fix will be available in the upcoming release. Mean while, can you please try out one of the following workarounds and see if that helps?

- Go to the Component Definition settings window and select the "display in Components panel" option [OR]

- Drag any movieclip, and swap it with your custom component [OR]

- Create a movieclip with the component inside, drag it to stage, then break apart, and use the component

Thanks!

Mohan

Views

358

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Could not use Component definitions - Adobe Animate 2017

Explorer ,
Jul 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I have a movieclip and want to use Component definitions. When i create two parameters its working.

But from then I am not able to copy the MC to the stage nor copy the first MC on the stage

Please help.

Michael

Hi,

This issue has already been fixed internally and the fix will be available in the upcoming release. Mean while, can you please try out one of the following workarounds and see if that helps?

- Go to the Component Definition settings window and select the "display in Components panel" option [OR]

- Drag any movieclip, and swap it with your custom component [OR]

- Create a movieclip with the component inside, drag it to stage, then break apart, and use the component

Thanks!

Mohan

Views

359

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Adobe Community Professional ,
Jul 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

you're trying to create a component?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Jul 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

No i have a movieclip in the Library and i use the Component definition

Ther i can enter Attributes

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jul 06, 2017

Copy link to clipboard

Copied

what component are you trying to use and how is that component related to your library movieclip?

or are you right clicking a movieclip and then clicking component definition?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Jul 07, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi

Instruction how to reproduce error

1. Create a rectangle

2. F8 to create Movieclip

3. In the Library search the MC and click right Mouse

4. Choose Component definition

5. In the Window add a field with   Name = TestVar  Type Number  Default Value = 0

Now when you click on the MC on the stage, you will see in the properties on the right side

the created VAR with default = 0

Now try to copy the NC on the stage. You CANNOT Copy it

or try to drag the MC from the libraray to the stage.

also the Object is not craeted on the stage.

I use this funktionb for several MC and classen for the last 3 years.

I use Flash Animate CC 2017

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jul 07, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Jul 07, 2017

Copy link to clipboard

Copied

What you say does seem to be the case, and it appears to work ok in CS6.

For what it's worth if you have the symbol shared for ActionScript, you can add it to the stage using code.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Jul 07, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I am using Boy2d Phisics engine with 40 Parameters that can be set for an Movieclip, like Gravity

It worked in Animate 2015

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Employee ,
Aug 02, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

This issue has already been fixed internally and the fix will be available in the upcoming release. Mean while, can you please try out one of the following workarounds and see if that helps?

- Go to the Component Definition settings window and select the "display in Components panel" option [OR]

- Drag any movieclip, and swap it with your custom component [OR]

- Create a movieclip with the component inside, drag it to stage, then break apart, and use the component

Thanks!

Mohan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...