Highlighted

jsfl > enterEditMode('inPlace') always crashes after clipCopy

Community Beginner ,
Sep 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello everybody,

 

I ran into a systematic crash that I can reproduce both on PC and MAC on Animate Version 9.2.1 (build 408).
Even in the simplest setup considering a selected symbolInstance on the stage when using JSFL to enterEditMode('inPlace') on that symbolInstance right after copying it to clipbard with clipCopy, Animate crashes.

 

I doesn't crash when using nterEditMode('newWindow')  !


The code (considering an symbolInstance is selected on the stage) :

 

var doc = fl.getDocumentDOM();
doc.clipCopy();
doc.enterEditMode('inPlace');

 

My simple setup :

 

enterEditMode_crash.jpg

 

I'll also join the crash report to this message.

Can somebody reproduce the same problem ?

Is this a known issue ? Am I the only one or do I miss something 🙂

 

Thanks a lot !

 

Rashid

 

TOPICS
Code, Error, Product issue

Views

382

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

jsfl > enterEditMode('inPlace') always crashes after clipCopy

Community Beginner ,
Sep 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello everybody,

 

I ran into a systematic crash that I can reproduce both on PC and MAC on Animate Version 9.2.1 (build 408).
Even in the simplest setup considering a selected symbolInstance on the stage when using JSFL to enterEditMode('inPlace') on that symbolInstance right after copying it to clipbard with clipCopy, Animate crashes.

 

I doesn't crash when using nterEditMode('newWindow')  !


The code (considering an symbolInstance is selected on the stage) :

 

var doc = fl.getDocumentDOM();
doc.clipCopy();
doc.enterEditMode('inPlace');

 

My simple setup :

 

enterEditMode_crash.jpg

 

I'll also join the crash report to this message.

Can somebody reproduce the same problem ?

Is this a known issue ? Am I the only one or do I miss something 🙂

 

Thanks a lot !

 

Rashid

 

TOPICS
Code, Error, Product issue

Views

383

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 23, 2019 0
Participant ,
Sep 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

In my configuration:
Windows 10, Animate CC 19.2.1 ( Build 408)

the crash is not reproduced, the code works fine.

 

 

- Vlad: UX and graphic design, Flash user since 1998
Member of Flanimate Power Tools team - extensions for character animation

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 23, 2019 0
Community Beginner ,
Sep 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for your answer.
I'll have to figure out what configuration might make this happen on 2 different machines (1 pc / 1 mac) used by 2 different person not working on the same project and not being part of the same organisation 😄

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 23, 2019 0
Participant ,
Sep 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Sometimes, other applications running on the machine, cause the problems with the Animate's clipboard. Try to shut down all other applications and test again.

 

 

- Vlad: UX and graphic design, Flash user since 1998
Member of Flanimate Power Tools team - extensions for character animation

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 23, 2019 1
Community Beginner ,
Sep 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I restarted the PC.
Closed all the apps.
Launched Animate and had the same issue.
The problem might come from a "background service" but there's too many of those...

Thanks for your idea.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 23, 2019 0