Problems exporting Animate files as mp4 with AME

New Here ,
May 23, 2020 May 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

I am new to Animate. I sucesfully created a few short animations that I exported as mp4 without any trouble. Today it has stopped working and there is nothing I can do to make it work. Exporting a file as an mp4 using Adobe Media Encoder does not work anymore.

Any advice?

Thanks!

TOPICS
Import and export

Views

1.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 23, 2020 May 23, 2020

Copy link to clipboard

Copied

what stopped working?

 

you can't export anything as an mp4?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 24, 2020 May 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Yes cannot export as an mp4 at all. I ininstalled the whole adobe creative cloud and all adobe apps, run adobe cloud cleaner tool, reinstalled everything, but it still does noty export mp4 from Animate.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 24, 2020 May 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, meant to wrtite "does not export AS AN mp4 from Animate."

Nothing happens when i choose:

File > Export > Export Video/Media > Format H.264 / Preset Default (AME) > Export

It was working fine until the day before.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 24, 2020 May 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Try reinstalling AME. Sometimes if you use a system cleaner like CC Cleaner, things like this can break.

Animator and content creator for Animate CC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 24, 2020 May 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I reinstalled AME but that does make any difference... still not working.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 24, 2020 May 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What are your export settings? Are you exporting until last frame is reached? How many frames do you have? Sometimes users have only 1 frame on the main timeline with everyting nested or they have the option to export after elapsed time and it's set to 0:00:00.

Another option is to use this tool...
https://helpx.adobe.com/creative-cloud/kb/cc-cleaner-tool-installation-problems.html
Remove/clean AME and reinstall again.

Animator and content creator for Animate CC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 24, 2020 May 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for your time!

 

I have just the cleaner tool again, uninstalled and reinstalled all apps, and it is still not work. 

 

Not sure what you mean by the Export settings. This?:
File > Export > Export Video/Media > Format H.264 / Preset Default (AME) > Export

 

I have 500 frames, all on the same layer.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 24, 2020 May 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Screen Shot 2020-05-24 at 22.10.38.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 29, 2020 May 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hello _keyframer,

 

Any other idea that might help fix the problem?

 

Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines