Highlighted

Symbol appears different inside than outside

New Here ,
Apr 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm just starting out in animate and decided to put together a simple animation of an Easter chick flapping its wings. It worked fine until I clicked out of the symbol onto the parent timeline and then all fills disapeared and it became a solid outline.

I have tried:

  • Breaking apart the symbol
  • Removing all the frames and re-adding them
  • Removing the fills within the symbol

I am completely stumped and everything I search for is swamped with other things to do with symbols, so I apologise if this is a replica post.

The video below shows the problem.

Can anyone help, thanks.

Thanks

As Chris suggested, your layer is in Outline mode, mate!

 

Clipboard-1.png

 

Just click on the little orange rectangle to switch Outline mode off. 🙂 🙂 🙂 

 

Views

413

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Symbol appears different inside than outside

New Here ,
Apr 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm just starting out in animate and decided to put together a simple animation of an Easter chick flapping its wings. It worked fine until I clicked out of the symbol onto the parent timeline and then all fills disapeared and it became a solid outline.

I have tried:

  • Breaking apart the symbol
  • Removing all the frames and re-adding them
  • Removing the fills within the symbol

I am completely stumped and everything I search for is swamped with other things to do with symbols, so I apologise if this is a replica post.

The video below shows the problem.

Can anyone help, thanks.

Thanks

As Chris suggested, your layer is in Outline mode, mate!

 

Clipboard-1.png

 

Just click on the little orange rectangle to switch Outline mode off. 🙂 🙂 🙂 

 

Views

414

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Apr 06, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Apr 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Check to verify the layer the symbol is on is or is not set to Outline mode.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 06, 2020 0
Guide ,
Apr 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

As Chris suggested, your layer is in Outline mode, mate!

 

Clipboard-1.png

 

Just click on the little orange rectangle to switch Outline mode off. 🙂 🙂 🙂 

 

- Nick: Character designer and animator, Flash user since 1998
Member of Flanimate Power Tools team - extensions for character animation

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 06, 2020 0
New Here ,
Apr 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

That worked, thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Apr 07, 2020 0