Highlighted

Unable to open some previous files (FLA) after upgrading to the Animate CC version 19.1 (Build 349).

Explorer ,
Dec 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

URGENT PROBLEM:

Unable to open some previous files (FLA) after upgrading to the Animate CC version 19.1 (Build 349).

It happens above all with a little complex files, no error message, it simply does not open the files. I tried to reset preferences, uninstall and reinstall Animate CC, move files locally and not on remote disk, all failed attempts...

luckily I still installed a copy of Animate CC 2018 which allows me to work on file here, but it seems that I lose data since I have to open files created with the latest version (CC 2019)

Thanks for your help

p.s.

I suspect it is an Animate v19.1 issue only and has nothing to do with Mojave. Gamm System, you are using MacOS HIGH SIERRA 10.13.6 and experience this problem as well.

Views

1.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Unable to open some previous files (FLA) after upgrading to the Animate CC version 19.1 (Build 349).

Explorer ,
Dec 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

URGENT PROBLEM:

Unable to open some previous files (FLA) after upgrading to the Animate CC version 19.1 (Build 349).

It happens above all with a little complex files, no error message, it simply does not open the files. I tried to reset preferences, uninstall and reinstall Animate CC, move files locally and not on remote disk, all failed attempts...

luckily I still installed a copy of Animate CC 2018 which allows me to work on file here, but it seems that I lose data since I have to open files created with the latest version (CC 2019)

Thanks for your help

p.s.

I suspect it is an Animate v19.1 issue only and has nothing to do with Mojave. Gamm System, you are using MacOS HIGH SIERRA 10.13.6 and experience this problem as well.

Views

1.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Dec 19, 2018 0
Adobe Community Professional ,
Dec 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi.

Not really a solution, but sometimes Animate CC doesn't open files by going to File > Open (Ctrl/Cmd + O), but it does open if you double-click the FLA in the files explorer or drag and drop it over the Animate IDE.

My point is that I think is worth trying to open the file with different methods and hopefully at least one of them is going to work.

Anyway, please report this issue here:

Adobe Animate CC Feature Request/Bug Report Form

Regards,

JC

__________________________________________
HTML5, JSFL, and AS3 samples: http://bit.ly/2mJgDoG

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 19, 2018 0
Explorer ,
Dec 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Joao, already tried ... without success ..

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 19, 2018 0
Advocate ,
Dec 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi Gamm System

Sorry, I haven't got an answer I have got the same problem. Or at least it looks like it. And I reported the issue 3 days ago. In the meantime I've downgraded Animate to the previous version and I'm able to open my previous files.

Can you please tell me what Operating System you are using?

In my case the problem occurs on MacOS 10.14.2

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 19, 2018 0
Explorer ,
Dec 19, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Hi kdmemory,
the system is MacOS HIGH SIERRA 10.13.6
Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Dec 19, 2018 0
Community Beginner ,
Jan 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Got the same issue
Tried different ways to open a file. Tried moving to other dir and renaming ... no luck (
And Adobe is dead silent on this one.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 04, 2019 0
Advocate ,
Jan 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Zulin and Gamm System

It is true, Adobe keeps dead silent about this. I filed a bug report on Dec 17, 2018 and after an initial quick response and a request to supply some example FLA files which were affected, which I did, Since then I haven't heard anything back from adobe.com.

Fact is that there is a problem. We are the proof. But probably the problem is not showing up in high enough numbers that Adobe needs to do something.

Zulin, is your OS also MacOS X 10.what?

Klaus

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 04, 2019 0
Explorer ,
Jan 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Klaus,

in fact I think it's a bug between version 19.0 and update to 19.1 ... Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 04, 2019 1
Community Beginner ,
Jan 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Yeah, Mojave 10.14.2

I had to go back to CC 2018.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 04, 2019 1
Explorer ,
Jan 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I do not know if it's a solution but I log out of creative cloud (Animate CC menu> help> logout ...), I closed Animate cc and when I came back, re-open and I logged in and everything works. For a while ... then it starts to stop working and you have to repeat the procedure...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 04, 2019 1
Advocate ,
Jan 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi all

it would be good if one could somehow connect two threads with the same issue.

Please have a look at this thread:

Can not open files after last update to 19.1

There we're guessing about local and external webfonts, language versions and German Mac OS 10.14.x

I want to re-upgrade to v19.1 but can't before this whole malaise isn't sorted out.

Klaus

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 09, 2019 1
Community Beginner ,
Jan 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I suspect "improvements" in the localization that took place during the update from 19.0 to 19.1. I find it bad that no error message appears at all. I use a German Animate CC 19.1 349 on Mac OS 10.14.2. I'm a bloody beginner in Animate. Many years ago, I give up using Flash for similar things that worked and sometimes not. Mainly I use InDesign, Illustrator, Photoshop, Acrobat and I'm pretty happy with it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 09, 2019 0
Advocate ,
Jan 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Okay, I try to summarize:

  • In my case 19.1 mostly didnt open previous FLAs, but sometimes (≈20% of cases) did. Erratic occurance.
  • In my case creating a New File first helped sometimes to afterwards open previous FLAs.
  • All cases seem to happen on MacOS X.
  • Gamm System logged out of Creative Cloud and in again and that helped (once if I understand correctly).
  • hans-dietermay had an Adobe emplyee saving a critical file (under new file name, I guess) without fonts and it opened afterwards (the local vs external fonts issue).
  • But after doing some work with Roboto font in this new file it again didn't open.
  • hans-dietermay suspects "improvements" in the localization that took place during the update from 19.0 to 19.1 are responsible.
  • I have another 'weird' theory that the Welcome or Home Screen is the culprit. More later ...
  • It is annoying that Animate v19.1 doesn't show any error message. Just dead silent as Adobe itself.

That's it? from my side one more: it's true that Animate and before Flash is and always was riddled with bugs. Any additions here to the summary are very welcome. I will contact this Adobe guy again who responded first to my bug-report and then vanished into thin air.

Klaus

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 09, 2019 2
Explorer ,
Jan 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Klaus,

Thanks very much!!! I confirm all your points ... even that of the "home / welcome" screen, I also have some suspicions ...

I also made other discoveries and considerations:

  • logout & re-login always works until you close the application
  • certainly there is a problem with the font management, often the Google Fonts disappear from the list or even it is impossible to open the font list from the combo box
  • even flash has always had problems with fonts ... very frustrating. Sometimes it depends on the number or type of fonts installed, currently I have about 700 fonts installed, certainly not few, but it does not make sense to depend on this ... many other Adobe applications work perfectly even many more fonts ...

Thanks again!!!
Max

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 09, 2019 2
Advocate ,
Jan 09, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Max and others,

that with impossible to open the font list from the combo box, I confirm. That's really annoying and it happens quite frequently. In my case just yesterday.

However, let's not strain too far from our issue at hand. That v19.1 (Build 349) doesn't open previous FLAs. I contacted the Adobe guy I mentioned before and pointed his attention to this thread. Let's see ...

so long Klaus

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 09, 2019 1