• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

All versions of Audition crash upon starting up

Explorer ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Just as the title says: all versions (at least from 22.0 up until 23.6) of Audition are crashing upon starting up. Sometimes immediately, other times after going through some motions in the start-up window, but it never actually launches.

 

I've seen a couple of workarounds pass through that are meant to alleviate this issue, but I would love for Adobe to deliver a service that doesn't need a trial-and-error on the consumer side to even get into the software. We're paying top money for this entire suite of software, how come some of its more basic proponents aren't even booting up? 

 

Adobe Audition versions 22.0 to 23.6
Windows 11 Home, 64-bit (10.0, build 22621)
AMD Ryzen 9 5950X / RTX 3090

Views

526

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Strange that the rest of us aren't having these problems, isn't it? Perhaps you'd like to open the crash log from the latest version and copy and paste it into this thread - then we might be able to work out what's causing these crashes. If you can't reach the log files from the Help menu, then there are instructions as to how to locate them here. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Really loving that hint of shade you snuck in there, my man. Are we not allowed to be slightly upset when the tools of our trade are suddenly failing us?

 

Ticks = 0 <7748> <AuLog.Startup> <5> Begin startup sequence
Ticks = 422 <7748> <AuLog.Startup> <5> Initializing XML Loader
Ticks = 438 <7748> <AuLog.Startup> <5> Initializing Application Settings
Ticks = 672 <7748> <AuLog.Startup> <5> Application: Audition
Ticks = 672 <7748> <AuLog.Startup> <5> Version: 23.6.1
Ticks = 672 <7748> <AuLog.Startup> <5> Build: 3
Ticks = 688 <7748> <AuLog.Startup> <5> AuUI initialization sequence started...
Ticks = 688 <7748> <AuLog.Startup> <5> Initializing Crash Recovery
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Startup> <5> FYI, it looks like the app crashed last time it was starting up...
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Startup> <5> Initializing dvaaudiodsp
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Startup> <5> Initializing AuMediaCoreSupport
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacore::locale
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacore::commands::debug
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacore::debug
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacore::debug::CreateSpindump
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacore::string::spellcheck
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvascripting::threads
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvascriptingES
Ticks = 703 <7748> <AuLog.Startup> <5> Initializing AMIO Host
Ticks = 719 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AmioInfoCache
Ticks = 719 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuCore
Ticks = 719 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::Initialize
Ticks = 719 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::ASLFoundation
Ticks = 750 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized Backend
Ticks = 766 <8144> <DynamicLink> <5> Increase wait time to 2
Ticks = 766 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::Backend
Ticks = 766 <7748> <IR.InitIpp> <5> ippInit warning: ippStsNonIntelCpu: The target CPU is not Genuine Intel
Ticks = 766 <7748> <IR.InitIpp> <5> ippInit warning: ippStsNonIntelCpu: The target CPU is not Genuine Intel
Ticks = 766 <7748> <IR.InitIpp> <5> ippInit warning: ippStsNonIntelCpu: The target CPU is not Genuine Intel
Ticks = 782 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::DisplaySurface
Ticks = 782 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::RegistrationServer
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::MediaLayer
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::Initialized
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AmioHost
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Startup> <5> Initializing dvascripting
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvascripting
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvamediatypes
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaaccelerate::ipp
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaml::preflight
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaml::onnxruntime
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvamachinelearning
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvanet
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::analytics::sdmadvancedanalyticslibraryapi
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::feature
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::analytics::ActivityObserver
Ticks = 860 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::analytics::distributionsampler
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::pankosdmlogger
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::SplunkLogger
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::SplunkStructuredLogger
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::analytics::devicepowermanagement
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::cloudservice::IMSAuthTokenCache
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::commandline
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::commandline::commandlinerunner
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaappsupport::commands
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvamlprocessing.console.RunModel
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvamlprocessing::processing::ProcessingManager
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvatransport::SocketTransport
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized OCIOAPIProvider
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacrashreporter::AppState
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacrashreporter::Locale
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacrashreporter::CrashReporterAdobe::LogFilePath
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacrashreporter::LogFilePath
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacrashreporter::CrashReporterDVA::LogFilePath
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized DisplaySurface::SetGFConfiguration
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized DisplaySurface::GPUSnifferHost
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaui::accessibility_support
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaui::selected_app_fonts
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaui::diagnostics::diagnosticviews
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaui::RegisterDrawbot
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaui::factory
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaui::scripting::UIControlEvent
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaui::UXPPerformance
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaui::wacom_support
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvametadata
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CaptioningUtils
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized Backend::NodeRepository
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized BackEnd::Preferences
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized Backend::DehydratedItemLoadContentsQueue
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvalutcache
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized Backend::ProjectScriptSupport
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized PluginLoaderRegistry
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaworkspace::sharedui::ShutdownDialog
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaworkspace.sharedui.uhb
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaworkspace
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized MainWindowCloseTheApp
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaaudiodevice
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized ImporterHost
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized VideoRenderer
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaaudiopluginhost
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AudioFilterHost
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::AMFDecoder
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::NvidiaHWEncoder
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::AMFEncoder
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::AnimationCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::ArriRawCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::CanonRawCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::CineformCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::JPEGCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::DNxHDCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::HapCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::IntelMSDKDecoder
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::J2KCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::JPEGDecode
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::KakaduCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::MainConceptCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::MFDecoder
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::NvidiaDecoder
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::ProResCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::SonyRAWCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::SonySRCodec
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized CodecSupport::EncoderMsdkEncode
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::GPUSniffer
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuMediaCoreSupport::ProjectScriptSupport
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuBackEnd::ACPMicCheck
Ticks = 875 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuBackEnd::cloudservice::ACP:ServiceConstants
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized abe::WritableCDDeviceManager
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuBackend
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvaadameve::GetNextIfComposite
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized essentialsound::commands
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuApplication
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuApplication::ProjectItemObjectExtHandler
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuApplication::ProjectObjectExtHandler
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvamediaui::timecodecontrol
Ticks = 891 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvawhatsnew.FeatureListData
Ticks = 907 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvametadataui
Ticks = 907 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized AuUI
Ticks = 907 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvadunamis-sdk-binding
Ticks = 938 <7748> <AuLog.Initializer> <5> Initialized dvacore::debug::DebugMonitorRegistry
Ticks = 938 <7748> <AuLog.Startup> <5> Initializing AuBackEnd

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

This doesn't look like a crash log - the first line with ticks=703 rather suggests that it's the previous log we'd need to see...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 15, 2023 Sep 15, 2023

Copy link to clipboard

Copied

quote

I've seen a couple of workarounds pass through that are meant to alleviate this issue,

By @TomKauw


Does that include putting exceptions for Adobe in your AV software which seem to have been successful in this discussion?

https://community.adobe.com/t5/audition-bugs/adobe-audition-v23-5-crashes-on-startup/idi-p/13894397

 

Any other workarounds you've seen which have been successful? Have you tried them?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 03, 2023 Nov 03, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Has there been any movement on this? Mine is also crashing, every single version. I've uninstalled all programs, uninstalled the desktop app, and reinstalled everything. Everything works except Audition, every version crashes immediately upon opening. These are not isolated incidences, this is happening to plenty of people.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 05, 2023 Nov 05, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Yep happens here in Windows 11, new install, any fix?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Nov 06, 2023 Nov 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

We still haven't seen any crash logs, and without them nobody will have the faintest idea of why this is happening.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines