• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Audacity, Discord, Teams, and everything else detects my audio input signal... but Audition doesn't?

New Here ,
Jul 12, 2023 Jul 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hey everyone,

I've been paying for an Adobe subscription but have been doing all my VO in Audacity -- figured I'd try Audition since I have it.  Unfortunately, Audition isn't allowing me to record anything. Every other application that I use works perfectly fine with my setup but Audition -- not so much. Maybe you guys have some ideas?

Windows Setup

Running VoiceMeeter Potato

Shure MV7 is on my VoiceMeeter Output (VB-Audio VoiceMeeter VAIO3)

Windows Sound has VoiceMeeter Output set to Defaut Recording Device; detects signal from mic.

Audacity

Recording Device is set to VoiceMeeter Output

Can successfully record audio.

Discord

Input Device is set to VoiceMeeter Output

People can hear me.

Teams

Input Device is set to VoiceMeeter Output

People can hear me.

Adobe Adution

Edit > Preferences > Audio Hardware...

Device Class: MME

Default Input: VoiceMeeter Output

Default Output: My Headphones

Clock: VoiceMeeter Output

Edit > Preferences > Audio Channel Mapping...

Default Stereo Input 1/2: VoiceMeeter Output 1/2

Output: My Headphones

File Channels: 1 - Headphones

File Channels: 2 - Headphones

Track 1

Input: Stereo > [01S] VoiceMeeter Output


I hit the record button and I'm not getting any waveforms or action in the mixer. Now, assuming VoiceMeeter was an issue, I swapped all my Audition hardware to use just my Shure MV7 mic and not go through the VoiceMeeter Output and that didn't work, either.

 

What would be the reason that literally every other app works on my computer but Audition doesn't?

 

Looking for any suggestions or ideas you all may have.  Thanks in advance.

TOPICS
Audio hardware

Views

59

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 12, 2023 Jul 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Nevermind.  Apparently, you have to push the R on the multi-track to get it to record.

 

Everything works now.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines