• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Recording in multitrack mode has very poor quality since using ASIO

New Here ,
Nov 09, 2020 Nov 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hey all!

 

My recordings and coming through on Audition very distorted. I've attached a file which hopefully will demonstrate. 

 

So I've got Audition on a ASIO using ASIO4ALL. ASIO4ALL has a Behringer UMC404HD plugged in to it and is outputting the 4 channels to Audition. In mutlitrack mode I have inputs 1 and 2 (the music) in track one as stereo, and then mono for input 3 (mic 1) and mono for input 4 (mic 2). 

 

ASIO4ALL has latency of 32 samples, hardware buffer offset at 10ms and always resamples 44.1khz to 48khz.

 

In Audition I have selected on the Audio Hardware settings page a buffer sze of 512 and a smaple rate of 44100.

 

I'm on Windows 10.

 

Can anyone suggest where I might start trying to get these recordings sounding usable?

 

Cheers!

TOPICS
How to , Noise reduction

Views

169

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Mentor ,
Nov 09, 2020 Nov 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I would be checking the input gain (volume) on your Behringer - try turning it down

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines