• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Recording Issue

New Here ,
Jan 11, 2023 Jan 11, 2023

Copy link to clipboard

Copied

When I record in Edit view the audio comes out choppy but if I recording in the Multitrack View it records just fine.  What am I missing?

TOPICS
Audio hardware

Views

87

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 11, 2023 Jan 11, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Recording in Multitrack goes direct to the final file. Recording in Waveform view goes to a temp file first before it's saved. By default, this temp file is in a common temp file area that the OS can also use, and it has priority. Ideally you should relocate your Audition Primary temp file space to a drive of its own, but if you can't do that then at least give it a folder of its own.

 

Edit>Preferences>Media and Disk Cache. Don't worry about the Secondary temp - on most systems you don't appear to need one.

 

Also, it sounds as though your sound device latency setting might only just be on the brink of  'okay'. You could also try increasing it one step.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines