• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Zoom H6 Audition Audi Hardware Device Class " ASIO" NOT WORKING..

Guide ,
Jul 15, 2020 Jul 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello Everyone.

 

I was told that I need to install two updates from Zoom in order to have the Audio Recording to work correctly. The Updates are As Follow:

H_and_F-Series_ASIO, and H_and_F-Series_Multi Track_ASIO.

 

I have already downloaded these files and Installed them. I am a PC User, and I noticed Audition Works If I am using Device Class: MME, Not ASIO.

Also, I noticed, If I use any other Microphone except the 2 Microphones that came with Zoom H-6, I can not record to Audition or any other programs. I also have the MixPre-6 II, But I can use any Micrephoe and It works

Please let me know what to do.

Thank you very much.

TOPICS
Audio hardware , How to , User interface or workspaces

Views

2.0K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Advisor ,
Jul 16, 2020 Jul 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I think there is a big problem with those ZOOM ASIO drivers!

 

I have the ZOOM H2n which used to work as an audio interface to Audition, using an earlier driver, which I no longer have.  With the drivers you list I cannot get Audition to record from the ZOOM unit.

 

think I remember seeing posts to the forum saying the same thing, albeit from quite some time (?years?) ago.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 16, 2020 Jul 16, 2020

Copy link to clipboard

Copied

It's true - we never did figure out exactly what was going on with the Zoom drivers - except that you had to be really careful which one you installed. I don't think that the H4n, for instance, benefited from any of them!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Jul 17, 2020 Jul 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Dear SteveG_Audio Masters.

 

 I called the Zoom Tech Support, and they told me It's better to use the ASIO Drivers. They could not figure out why it is not working. So far it is working ok with MME, Not ASIO.  If I use any other Microphone except the 2 Microphones that came with Zoom H-6, I can record Internally. but, I can not record Externally to Audition or any other programs. For example, If I attach my Rode NT4+ Mic to Zoom, I can not record Externally.

Thanks.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jul 17, 2020 Jul 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The mystery is indeed about the ASIO driver, and since everybody else's seem to work, and Audition is a native ASIO program, I'm inclined to think that it's Zoom's driver that is, shall we say, less than stellar. Unfortunately I don't have any H6 devices, only an H4n, so I can't investigate it further. Can you do a screen-grab of what the audio hardware page actually says about the Zoom when ASIO is selected as the driver model?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guide ,
Jul 18, 2020 Jul 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

UPDATED:

Dear SteveG_Audio Masters.

 

I have attached the Screen-Shots. Now, I noticed If I use ASIO Inside the Device Class, I can record with the Zoom Built-In Microphone  Directly to Audition, But when I playback the Sound from Audition, It plays the sound from Zoom rather playing from my computer Speaker. Also, If I stop playing, I can hear this weird Boommmm Noise from the Zoom Speaker. More Important,  If I use my Rode Mic from the XLR, It does not record at all.

 

If I use Device Class: MME, and use the Zoom Built-In Microphones, It dose record properly, and It does playback properly from my computer Speakers. But If I attach my Rode Microphone, I can not record at all.

 

If I use My Sound- Devices MixPre-6 II, and use my Rode NTG4+ With the XLR Jack and Record Directly into Audition, It dose record Correctly without any issue.

 

NOTE: My background Is In Video and Photography. Since I been working with Audition, I have realized how Important the Sound is. In other words, if you have the best Film with Best Lighting, and If your Sound Is In Poor Quality, that Film does not worth anything.

Thank you very much.

ASIO-Recording-with-RODE.jpgASIO-Settings Zoom.jpgMix-Pre-6.jpgMME-Settings.jpgZoom H6 And Audition Preferences.jpg

 

 

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines