• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Adobe Bridge - This item does not have Camera Raw Settings

New Here ,
Aug 21, 2023 Aug 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm using Adobe Bridge 13.0.4.755 (also tried Adobe Bridge Beta 14.0.0.57).

 

Some of my files, in several random folders are now marked as "No Camera Raw", and I cannot open them directly in Camera Raw. Both the shortcut (Cmd+R) and the "Open in Camera Raw" button are disabled.

 

In full screen preview, pressing Cmd+R displays the message "This item does not have Camera Raw Settings"

 

Fernando_Fr_1-1692639408170.png

 

Fernando_Fr_2-1692639558820.png

 

If I press Enter, it opens in Photoshop and Camera Raw opens the file as usual. It's possible to adjust settings, etc... Returning to Adobe Bridge, it still doesn't allow to edit the file I just edited in Camera Raw without opening in Photoshop first. I close Bridge and open it again. Then the file will be marked as if it had adjustments, and it can be opened in ACR directly from Bridge. 🤷‍:male_sign:

 

Fernando_Fr_3-1692639843530.png

 

All files I'm trying to open were simply copied from a SD card and are not corrupted.

 

If I make a copy of the file Bridge doesn't want to open, it works perfectly, therefore we can discard the corruption hypothesis.

 

This is quite awkward and I'm pretty sure it wasn't like this before.

 

TOPICS
Bug , Camera RAW

Views

193

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 21, 2023 Aug 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I also checked file permissions, both files that can and cannot be opened directly in ACR have the exact same permissions, group and owner.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 21, 2023 Aug 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Fernando_Fr ,

 

Thanks for reporting the issue.

 

For further investigation, could you share the below information : 

  1. Could you also share the ACR version 
  2. Could you share what happens if you purge any such file in Bridge? 
  3. Also, are you facing the issue(ACR editing is disabled) with only the files which are under the filter "No Camera Raw" in Filter panel? If yes, so basically, a folder has a bunch of RAW files out of which few show the issue and few don't?

 

Regards,

Bridge team

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 21, 2023 Aug 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

1) ACR version is 15.5.0.1595

2) Purging cache solves the issue

3) Yes

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 21, 2023 Aug 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

It is a bug in Adobe Bridge cache.

 

SOLUTION: Select the dropdown menu item, "Tools > Cache > Purge Cache for folder ...". Bridge will recreate the thumbnails and the bug is gone.

 

Happy to share this with others, though extremely annoyed by wasting at least two hours with something that even the Beta version didn't managed to fix!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 21, 2023 Aug 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi @Fernando_Fr ,

 

Thanks for sharing that 'Purge' resolved the issue at your end. 

 

We would still like to further investigate the issue (Even though it's resolved at your end by doing a Purge).

Would you be willing to help us by not purging a specific folder where the issue is visible & sharing

1. The sample file (for which you can reproduce the issue)

2. Path of the same file on your disk

3. A copy of 'store' file located at /Users/<username>/Library/Caches/Adobe/Bridge/Cache/v36/data/store ?

 

You can share above at sharewithbr@adobe.com

 

Regards,

Bridge team

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines