• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Problem with copy and paste metadata in Bridge

New Here ,
Feb 16, 2023 Feb 16, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Bridge v13.0.2.636 in Windows 10, jpeg files so embedded data, no xmp.

I am copying metadata from the Bridge Essentials workspace to an external DAM

First selected image works fine. When I select the next and subsequent images, the content of the Headline, Description and Keywords fields do not change until I click in the content box (i.e. inside the headline box, the description bo, then the keywords box) the blue outline of the box moves and the new content appears. However if I return to the first (headline) box and hit ctrl+c to copy the data, it copies the keyword data, and vice versa). The focus (faint blue highlight) on the title (i.e. the word "keyword" etc,) is still on the keyword area even though I have tried to copy the data from within the headline box. If I click on the actual word "headline" the focus moves and everything works as expected. So I have to click inside each box, then go back and click on the word then select the data within the content box and copy it, then do all of these actions for the decription, then again for the keywords.

Previously the content updated automatically when I selected a file and I could simply go into each box in turn, select and copy the data. 

TOPICS
Metadata , Problem or error

Views

411

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Mar 23, 2023 Mar 23, 2023

Just had an update to 13.03.693 and this appears to have fixed the problem

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Feb 16, 2023 Feb 16, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I see the same problem with metadata not updated when I select different images. It only happens after selecting the text in a field (not just selecting the field, but actually selecting the text). If I select a different metadata panel section, e.g. Camera Data (Exif), then click other images, the metadata updates correctly. The problem returns if I select the field text. Clearing the cache does not help.

 

I cannot yet replicate the copy/paste problem you are seeing.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 06, 2023 Mar 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Bridge 13.02.636, win 10 pro

I have the same problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 23, 2023 Mar 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Just had an update to 13.03.693 and this appears to have fixed the problem

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 23, 2023 Mar 23, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

also for me the update 13.03.693 fixed the problem, thanks Adobe!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines