• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

P: Hasselblad XCD 45P lens profile bug

LEGEND ,
Mar 12, 2020 Mar 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

For the most part ACR automatically identifies and applies lens profiles for my Hasselblad lenses. However the XCD 45P photos get a warning that says "unable to locate a matching lens profile." The XCD 45P is a newer lens but when I do it manually I can indeed see the matching lens profile and apply it manually. But something is preventing ACR from seeing and applying the profile auotmatically.

Bug Investigating
TOPICS
macOS , Windows

Views

198

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
4 Comments
LEGEND ,
Mar 12, 2020 Mar 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Select the XCD 45P lens profile and then under 'Setup' select 'Save New Lens Profile Defaults.' The lens profile should now be automatically selected.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Mar 12, 2020 Mar 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for reporting this. It is a known bug and is related to a change in some lens metadata that occurred after we released the initial profile. As Todd points out, this can be worked around using Lens Profile Defaults. This is the recommended solution until we release a fix to the profile.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Mar 12, 2020 Mar 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Great work around. I don't know why I didn't think of that as I use custom profiles for my XD1 and make them the default. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Apr 14, 2020 Apr 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
Updates to Camera Raw were released last night that address this issue. Please download the latest update via your Creative Cloud app and install. Please let us know if you continue seeing the issue after updating to 12.2.1. Thank you for your patience!
Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products

Votes

Translate

Translate

Report

Report