Camera raw 13.1 works very slow

New Here ,
Dec 10, 2020 Dec 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, after installing Photoshop on my new comutersystem, Camera Raw needs up to 15 seconds to open a RAW file (CR2/CR3) via Bridge. When I push the "Automatic" button, it takes 10-15 seconds for the changes to take effect. Camera Raw will freeze, when i use the crop tool.

Every slider movement will need 10 Seconds to take effekt.

Working in Photoshop is fine, except Camera Raw Filter. The same Problems here too.

GPU support was disabled for testing, No effect.

Installing an older version of Photoshop (21.2.4) had no effect.

My system:

WIN 10/64 PRO

I9-10990K, 32 GB, NVIDIA QUATTRO P2200 (latest driver used),

Motherboard ASUS TUF Z490-PLUS, SAMSUNG SSD 980 evo plus

At this time Camera Raw is unusable for me.

Has anybody an idea? Thank you in advance.

 

 

 

TOPICS
Windows

Views

418

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 11, 2020 Dec 11, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I found the solution here: Camera raw 12.0 still so slow

If Acronis True Image is installed on the computer, The Active Protection Service must be disabled in Acronis.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Jan 21, 2021 Jan 21, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Wow thank you, that acutally helped a lot.

I kind of thought to google this problem but did'nt really believe to find anything useful besides some general stuff that doe'nst do anything.

This was my 2nd thread on this and I did't even know about this protection service. Very specific, but it was actually the cause for me. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 29, 2021 Jan 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hello everybody. I can report the same issue, ever since i have started using "Arconis TrueImage" for making backups, Camera Raw got super slow.

 

Thanks to @hans peteri47338610  i did try to deactivate the "Active Protection Service" and voilà, problem solved. 
Thus I am curious what is the actual issue behind all this. 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines