• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Takes two goes to open an image

Explorer ,
Oct 22, 2022 Oct 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I only use ACR.  Don't use LR.  I pre-edit in ACR and then click "open" and the file opens in PS.  Well it used to.  Since the latest update it now does nothing.  So I have to go back to it in Bridge and click on it again, and then it re-opens it in ACR and then when I click on "open" the second time, the image opens in PS.  WHY???

 

It's super frustrating.  Never had this issue before.  What has happened? 

TOPICS
macOS

Views

259

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 22, 2022 Oct 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

So if you don't use Bridge at all, just host ACR through Photoshop, it's OK?
If so, it's a Bridge issue and you should report this on the Bridge forum so that team sees this.
Others have reported ACR with Bridge issues over the last few days.

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management/pluralsight"

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 22, 2022 Oct 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Sorry for not explaining properly.  Yes I use Bridge.  What I meant was I only use Bridge and ACR not LR (as most people do).

I use Bridge to catalogue and select what I want to process and then take an image into ACR, do my pre-edit and then open in PS.  But it's not opening in PS.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 22, 2022 Oct 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

But again, this issue only happens with Bridge but not Photoshop directly? If so, it's a Bridge bug. Please let the Bridge team know over at the Bridge forum. 

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management/pluralsight"

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 22, 2022 Oct 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I did.  thank you.  I didn't see the Bridge specific forum when I first logged in.  Had to do more extensive search for it.  Thank you for your help.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 22, 2022 Oct 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

To be clear; Camera Raw can be used, hosted by either Bridge or Photoshop. Yes, ACR renders the raw and you finish in Photoshop but you can start in either as it's host. Many users are reporting problems only when using Bridge as the host. Not PS. So the issue is apparently Bridge.

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management/pluralsight"

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 22, 2022 Oct 22, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I did see other people having the same issue.  My workflow has just always been Bridge then ACR then PS.  Been that way for well over a decade.  I'm sure Adobe will get a fix sorted before long.

I actually just opened a .jpg with no issue so it might just be RAW files.  Not sure.  I'm sure they will get it sorted eventually.  It's the price you pay for doing the update on the day of release.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 23, 2022 Oct 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Did you find any answers to this?  I am having the same issue and can not figure this out.  

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 23, 2022 Oct 23, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I haven't seen a fix yet.  I think we have no choice but to wait for the next update.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 25, 2022 Oct 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

So frustrating...so are you going back to 2022 version?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 24, 2022 Oct 24, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I have just spent all afternoon on the IT chat function talking to at least 10 different guys.  Gave 3 of them access to my computer and no one seems to know what the issue is.

I can open jpgs.  I can open raw files as long as I don't apply a mask.  

We have done everything there is to do over the chat function.  Uninstalled.  Re-installed.  checked everything.  I don't think the issue is with me or my computer.  I think it's a bug. Never had this issue before the latest update. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Oct 25, 2022 Oct 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Using Adobe Bridge?

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management/pluralsight"

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 25, 2022 Oct 25, 2022

Copy link to clipboard

Copied

You keep asking that.  I know you want to blame the issue on Bridge but it's ACR that is at fault.  Bridge works fine.  Even ACR works fine as long as I don't mask anything.  And since the newest version of ACR added masking functions particularly around the curves adjustment, it makes logical sense that the issue is with ACR.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Oct 26, 2022 Oct 26, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi! I merged your two threads.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines