• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
1

Audio issues in Captivate 2019

New Here ,
Dec 09, 2022 Dec 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Please help!! We are having issues with the audio automatically and gradually increasing in volume. The issue is not apparent during recording, rather it occurs after being published. Preview does not show the same issues. Please advise on what we can do to mitigate this problem?

TOPICS
Audio and video

Views

269

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Dec 09, 2022 Dec 09, 2022

If the sound files do not show increasing volume after being recorded, and the Preview as HTML also does not show the issue, these two things would tend to indicate that the issue is more likely to be related to something about the end user's hardware or browser technology.

 

You will need to test on several different end user computer configurations to try and isolate the cause.

 

Have you included any extra JS code or Learning Interaction widget to provide audio volume control?  If so, remove

...

Votes

Translate

Translate
Community Expert ,
Dec 09, 2022 Dec 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Is it possible to give some clarification?

  • Which exact version number do you use? You find it under Help, About Captivate.
  • Which Preview method do you use? If it is a non-responsive project the only valid Preview is F11, Preview HTML in Browser.
  • Did you upload the published folder to a LMS or to a webserver for testing?
  • Is the audio pure slide audio or do you have more types of audio.
  • Was the audio recorded in Captivate or imported? If it was imported: WAV or MP3?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Dec 09, 2022 Dec 09, 2022

Copy link to clipboard

Copied

If the sound files do not show increasing volume after being recorded, and the Preview as HTML also does not show the issue, these two things would tend to indicate that the issue is more likely to be related to something about the end user's hardware or browser technology.

 

You will need to test on several different end user computer configurations to try and isolate the cause.

 

Have you included any extra JS code or Learning Interaction widget to provide audio volume control?  If so, remove these features and test to see if they are the cause of the issue.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 12, 2022 Dec 12, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Many thanks! This proved to be the solution and we are now successfully recording as well as salvaging the existing files. We were using a workaround to record in Spanish (via Teams and using system audio vs. microphone audio) as only one of us had access to Captivate record/edit. Now that we figured out the different end user configurations we have eliminated the issue and both systems are compatible again 🙂 Thanks for the support and appreciate the help!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
Help resources