• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Cache clearing still a problem in Captivate 12

Explorer ,
Sep 19, 2023 Sep 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Have a user who 'accidentally' cleared the cache folder in the preferences trying to speed up the program, now NONE of their files will run. (jsut has the loading circle spin for over an hour on a 10mb file.) Their actual document folder was untouched, only the cache folder was deleted.  Captivate still opens and seemingly works when you create a new project, but it won't open any of the files created in it previous to the cache being cleared. 

 

Captivate 12.1.0.16 on MacOS Ventura 13.5.2

 

I'm going to try a re-install and see if that helps. 

Views

75

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 20, 2023 Sep 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Can you tell if the folder was deleted, or the Cache was cleared using the button in Preferences, General settings? The cache folder is essential for running Captivate.

Were the paths for Cache and Publish at the same? Were they on the system, not on a networked drive?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 20, 2023 Sep 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Cleared using the button, was not the same as publish folder and was on the local drive and not a network. UPDATE: uninstalling/reinstalling Captivate seems to have worked. 6 out of 7 projects are able to open now. Must be something heinke or corrupt in the last one. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 21, 2023 Sep 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Did you not first try to clear the Preferences? Find the subfolder 'utils' under the installation folder. Run CleanPreferences... appropriate for your OS while Captivate is closed. It may help for corruption of Captivate which seems to have occurred from your description. More info in my blog post:

https://blog.lilybiri.com/tips-for-troubleshooting

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
Help resources