• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Captivate 2015 - Video Content

New Here ,
May 13, 2021 May 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I am using captivate 2015, there when i add videos each slides, i am getting loading issue on launch.

 

How to fix

Views

204

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 13, 2021 May 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

And your videos are how big?  (megabytes)

And the available bandwidth is how big? (kilobits per second)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 16, 2021 May 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

each Video file (mp4) is 5MB

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
May 16, 2021 May 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

OK.  Well 5 meg is not a large video.  When you say you have a "loading issue", what do you mean? 

 

It is normal for a loading animation to play briefly when entering a slide that has a slide video.  How long that animation plays will depend on the size of the video and the user's available bandwidth as well as the load that the web server is currently under. 

 

However, if you are testing this playback using Captivate's Preview in HTML5 then the video should play almost immediately.  Are you testing from a web server or locally using localhost?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 17, 2021 May 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

thanks for your responses

 

when captivate file with video slides packaged and hosted in LMS. It takes time to run by stating " Pls Wait" for every few seconds.

 

Normally if a video duration is 1 min, but it takes to complete aprox 3 mins to completed by showing pls wait buffering

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines