• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Character options do not show in properties

Explorer ,
Sep 29, 2023 Sep 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I'm having a "come and go" problem with the Properties.  Using Adobe Captivate Classic, v. 11.8.2.254.

I create a smart shape and type text in it.  When I highlight the text to change color, font, size, etc., those options do not show up in the "PROPERTIES" window, like this:

TomRRochesterNY_0-1695995162071.png

But it doesn't happen all the time.  Sometimes it works fine.  Sometimes it starts working after a time, and sometimes it will work when I save, close and re-open the project.  (But none of thos have fixed it at the moment.)

When it doesn't work, it doesn't work on "any" smart shape, but when it does work it works on everything.

Parenthetically, I tried createing a text entry box, and for that type of object the character options appear.  

I'm guessing it has to be a bug, because it's not a consistent situation.  But hoping someone might have a solution for me.

Thanks.

Views

170

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Oct 09, 2023 Oct 09, 2023

I did clean the preferences without success.  However, I've discovered a workaround, if not a solution.

I'm working with several projects that are "copies of each other."  Because they all share some of the same information, when I create a new project I use "Save as ..." with one of the old ones, then delete what I don't need and add what I do need.  I reuse the slides within projects and change the relevant content.  Point being, I may have started with a corrupted file and have been re-using i

...

Votes

Translate

Translate
Explorer ,
Sep 29, 2023 Sep 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Added information.  Instead of closing the file, I closed Captivate completely then reopened the file and everything worked as it should.  I'm guessing "bug" is the answer ...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Sep 30, 2023 Sep 30, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Please try to clean the Preferences. Find the file 'CleanPreferences...' for your OS in the subfolder 'utils' under the installation folder. Run that file while Captivate is closed. More information in my blog post:

https://blog.lilybiri.com/tips-for-troubleshooting

Normally that could solve corruption in the Captivate app. Since it is not always happening it is difficult to talk about a bug.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Oct 09, 2023 Oct 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I did clean the preferences without success.  However, I've discovered a workaround, if not a solution.

I'm working with several projects that are "copies of each other."  Because they all share some of the same information, when I create a new project I use "Save as ..." with one of the old ones, then delete what I don't need and add what I do need.  I reuse the slides within projects and change the relevant content.  Point being, I may have started with a corrupted file and have been re-using it.  I haven't started any other projects from scratch, so I don't know if the problem will recur in something brand new.

But I did find a way to make it work.  When I am unable to get the character options to appear in a smart shape, I add a new smart shape on the slide and click in it as though I will be adding text.  The character options show up on that and I don't even bother to add any text.  I delete that shape and when I return to the original shape the character options are visible.  It may not be a fix, but can't argue with success.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
Help resources