Highlighted

Captivate 2019: Characters not showing in assets. Newly downloaded characters not accessible.

Community Beginner ,
Oct 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

 

I had been using Adobe characters from assets untill a few days back. It was working fine. Now, when i try to access characters from assets or media -> character, the asset window is blank. The characters have dissappeared. When i checked the character folder, i can see the different character .png files. But these arent appearing when i try to access them for a project. 

 

Also when i try to download some characters, it shows 100% downloaded, and a blank window opens as download status, which needs to be cancelled (Adobe Captivate freezes most of the time i cancel this) and the newly downloaded characters

arent listed in the 'downloads' folder.

 

As per some suggestions found in this community, i tried clearing preferences, checked if the assets are placed in public folder etc. but it didnt work.

 

Please let me know if there's any solution for this.

The assets windowThe assets windowwhen i download characterswhen i download charactersThe downloads window after characters are 100% downloadedThe downloads window after characters are 100% downloaded

TOPICS
Download assets

Views

316

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Captivate 2019: Characters not showing in assets. Newly downloaded characters not accessible.

Community Beginner ,
Oct 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi, 

 

I had been using Adobe characters from assets untill a few days back. It was working fine. Now, when i try to access characters from assets or media -> character, the asset window is blank. The characters have dissappeared. When i checked the character folder, i can see the different character .png files. But these arent appearing when i try to access them for a project. 

 

Also when i try to download some characters, it shows 100% downloaded, and a blank window opens as download status, which needs to be cancelled (Adobe Captivate freezes most of the time i cancel this) and the newly downloaded characters

arent listed in the 'downloads' folder.

 

As per some suggestions found in this community, i tried clearing preferences, checked if the assets are placed in public folder etc. but it didnt work.

 

Please let me know if there's any solution for this.

The assets windowThe assets windowwhen i download characterswhen i download charactersThe downloads window after characters are 100% downloadedThe downloads window after characters are 100% downloaded

TOPICS
Download assets

Views

317

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Oct 20, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Oct 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm seeing the same issue.  This may be due to something at the other end with the Elearning Brothers server.

 

I would suggest you log an issue with them to see if they respond.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 21, 2019 1
Adobe Community Professional ,
Oct 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The only solution or workaround that I've encountered is to delete the following folder.

C:\Users\Public\Documents\Adobe\eLearning Assets

Of course, backup anything that is in these folders that you wish to keep. When you launch Adobe Captivate again this folder and most of the subfolders you had before will be recreated.

Paul Wilson, CTDP | https://captivateteacher.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 21, 2019 1
Community Beginner ,
Oct 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Tried it but didnt work 😞 

Also, i forgot to mention that its not just the characters that are missing. The entire set of assets became unavailable for me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 21, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Oct 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

These assets come from the E-learning Brothers company.  Have you contacted their support team yet?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 22, 2019 0
Most Valuable Participant ,
Oct 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Are yuo perhaps in a company, behind a firewall?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 22, 2019 0
Community Beginner ,
Oct 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Yes, i raised a ticket. Yet to hear back from them.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 22, 2019 0
Community Beginner ,
Oct 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Yes, i am using Captivate for work in a company. But these assets were available till a few days back.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 22, 2019 0
Most Valuable Participant ,
Oct 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Did you try to clear the cache and clean the Preferences in that case? Has anything changed in the corproate environment? Did yo uinstall new applicaitions?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 22, 2019 0
Community Beginner ,
Oct 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I did try to clear the cache and clean the preferences. Not sure if there has been any unknown change in teh corporate environment (I am checking that with the concerned team).I didn't install any new applications.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 22, 2019 0
Most Valuable Participant ,
Oct 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This thread was about CP9, can you confirm that you are on that version? If not, which version are you using, please?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2019 0
Community Beginner ,
Oct 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

It is CP9.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2019 0
Most Valuable Participant ,
Oct 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Quite a while ago, cannot access that version anymore. Can you check the folder eLearning assets under Public Documents (Win version)? Do you see the downloaded characters in that folder?

However the screenshots are clearly not from CP9 at all. Assets panel only appeared wtih 11.5

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Oct 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'm not so sure it's about Cp9. The screenshots are 2019 Update 2 or newer, yet the title says Captivate 9.

Paul Wilson, CTDP | https://captivateteacher.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 23, 2019 0
Community Beginner ,
Oct 24, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Oh yes! you are right! Its Captivate 2019 not Captivate 9.

Sorry my bad!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Oct 24, 2019 0
New Here ,
Jun 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am getting the exact same thing.  I have done everything suggested on this page.  Still the same result. 😞

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 20, 2020 0
New Here ,
Jul 06, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Were you able to get this resolved. I'm facing the same issue and could some advice on how to remediate this.

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 06, 2020 0
New Here ,
Aug 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Im also having this issue, what is going on?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 12, 2020 0
New Here ,
Aug 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I figured it out.  The system is suppose to allow you to download either a single character image or all the images on a single character.  I was and still have issues on the downloading of the bundle.  However, I was able to download a single character image, one at a time.  Once done, you go back to assest, downloads, characters and you will find the character you downloaded.  Hope this helps. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Aug 12, 2020 0
New Here ,
Jul 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Greetings:

 

I get the same problem as Shweta SN.  Does anyone have a solution to this?

 

Thanks.

 

Joseph B.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 07, 2020 0
Most Valuable Participant ,
Jul 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are you on a company system behind a firewall? Did you check the eLearning Assets folder (in Win it is to be found in Public documents)? Do you see downloaded items there? You can try to delete the Content folder while Captivate is closed and retry to download. On Windows do you run Captivate with 'Run as Administrator' setup?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 08, 2020 0