Highlighted

Completion Problem on an embedded xAPI Captivate 2019 course in new LMS in Chrome, Firefox and Edge

New Here ,
Jul 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

We are having problems with the Captivate 2019 xAPI courses not completing in the LMS that we are moving to. We have to embed the xAPI in order for the completion button to work according to the LMS admin to match Scorm Cloud. However, when we do so we continue to have problems with the completion. 1-Can a learner close the window after they have viewed the required percentage for the course to show completion or do they need to click the x in the captivate interface?  2-After the Knowledge Check results page, we have an animated outro page. I found that when I added another extra static slide that is hidden after the outro page, that the test results improved in Firefox, Edge and Chrome in that they were more likely to mark completion after one attempt instead of two or more. Other than the hotfix for Chrome 80 and xAPI files needing a new scromdriver.js file, I can't find any guidance on this problem and wonder if it is an LMS issue or a Captivate issue.

TOPICS
Advanced, Quizzing and LMS

Views

23

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Completion Problem on an embedded xAPI Captivate 2019 course in new LMS in Chrome, Firefox and Edge

New Here ,
Jul 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

We are having problems with the Captivate 2019 xAPI courses not completing in the LMS that we are moving to. We have to embed the xAPI in order for the completion button to work according to the LMS admin to match Scorm Cloud. However, when we do so we continue to have problems with the completion. 1-Can a learner close the window after they have viewed the required percentage for the course to show completion or do they need to click the x in the captivate interface?  2-After the Knowledge Check results page, we have an animated outro page. I found that when I added another extra static slide that is hidden after the outro page, that the test results improved in Firefox, Edge and Chrome in that they were more likely to mark completion after one attempt instead of two or more. Other than the hotfix for Chrome 80 and xAPI files needing a new scromdriver.js file, I can't find any guidance on this problem and wonder if it is an LMS issue or a Captivate issue.

TOPICS
Advanced, Quizzing and LMS

Views

24

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 25, 2020 0

Have something to add?

Join the conversation