Highlighted

CP2017 (10)- Embedded video moves slide forward when clicking pause

New Here ,
Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

We have a video embedded directly in the slide.  Randomly on certain videos if you hit the pause button, the whole slide moves forward.  We've checked and checked all settings around the video embed, and nothing seems to fix this issue. We've also tried to remove the playbar, but it looks like chrome adds it back. Any tips on fixing this bug?   If we could just remove the play bar entirely that would solve our problem, but they always just reappear.

Views

172

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

CP2017 (10)- Embedded video moves slide forward when clicking pause

New Here ,
Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

We have a video embedded directly in the slide.  Randomly on certain videos if you hit the pause button, the whole slide moves forward.  We've checked and checked all settings around the video embed, and nothing seems to fix this issue. We've also tried to remove the playbar, but it looks like chrome adds it back. Any tips on fixing this bug?   If we could just remove the play bar entirely that would solve our problem, but they always just reappear.

Views

173

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Most Valuable Participant ,
Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

You mean Captivate 10, also indicated as CP2017? Can you check he full version number? The most recent release is 10.0.1.285.

Are you talking about event video or synchronized video?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

We're using event videos.   10.0.0.192

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Most Valuable Participant ,
Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Please install the patch, you are still on the first release (had some bugs).

Event video plays totally independent from Captivate control. But if you provide the playbar and click the next slide, that will happen. At least if you are talking about the Captivate playbar, because event video has a dedicated control panel to control the video.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 21, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for your response.  We had updated previously but it broke some of our old packages, so we rolled back.  Was there an update to the update?  lol  We've been working on the same project since Captivate 8.  We have to be very careful with updating so it doesn't break previous functionality.

I think I'm not using the right terminology.  We have removed the Captivate play bar.  I'm talking about the event video play control.   We're using Halo Skin 1, but no matter what skin we use, when we publish, we see the same video play bar. The dedicated control panel seems to not affect the video skin at all, after publishing.

One difference we do see in the event video play control is that randomly there will be no "scrub" bar/progress bar.  If you load the video slide and the no progress bar appears, going back to another video and returning to the broken slide fixes it automatically.  Pictured below.

Capture11111.PNG

Capture222222.PNG

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Contributor ,
Jun 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Is this happening on the first play of the lesson, or when the user resumes a lesson (exits the lesson and then relaunching the lesson and the LMS tells the Captivate player to resume at the last completed slide)?

I sometimes see objects that are marked to display for the rest of the project not load on resume, but then show up on the next slide and there after.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

Thank you for your reply!

This happens no matter how many times you've viewed the object.  We use WordPress to host our packages with a custom Grassblade type plugin, so no real LMS.  We do send all our data to Learning Locker LRS.

I was thinking the playbar I'm seeing on the video is put there by the browser, but cross browser testing shows it the same. Also the broken playbar appears in the multiple browsers.

Has anyone else had issues with event video playbars?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jun 22, 2018

Copy link to clipboard

Copied

We also just updated to the latest version.   Now trying to explain to our clients the auto play issue.  lol

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Jul 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

We still continue to have this issue.  Pausing a video makes the slide move forward.  Any new info?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
RodWard LATEST
Adobe Community Professional ,
Jul 27, 2018

Copy link to clipboard

Copied

You mentioned in one of your earlier posts on this thread that you are using EVENT videos, correct?  Event videos have their own timeline separate to the main slide timeline. So you must have the main timeline paused by something so that the Event video can be viewed without the slide continuing to play as well.

So how are you pausing the Event video?  If you are clicking something to pause the event video, is it possible that this then is UNpausing the main timeline as well?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Resources
Captivate User Guide
New Group