Highlighted

Entrance animation blink

New Here ,
May 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello everyone!

For my project I use an entrance animation ( EaseInTop). When I go to preview mode 'HTML5 in browser', the element to which I applied the animation appears then disappears and animation starts after that. It looks very weird and I had this issue before. I tried to publish the project and see if it will be smooth and nice after publishing but it still has this blink.

Could you please tell me what can it be.. as it ruins the whole experience.

And the 'Effect Start' is 0 sec, 'Appear after' is 0 sec as well

Views

58

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Entrance animation blink

New Here ,
May 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello everyone!

For my project I use an entrance animation ( EaseInTop). When I go to preview mode 'HTML5 in browser', the element to which I applied the animation appears then disappears and animation starts after that. It looks very weird and I had this issue before. I tried to publish the project and see if it will be smooth and nice after publishing but it still has this blink.

Could you please tell me what can it be.. as it ruins the whole experience.

And the 'Effect Start' is 0 sec, 'Appear after' is 0 sec as well

Views

59

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
May 21, 2019 0
Adobe Community Professional ,
May 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is a common issue.  The workaround is to add a short Fade-In to the object so that it is initially faded out before the effect is added.  Try setting the object to have a fade in of 0.1 or 0.2 seconds.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 21, 2019 1
Lilybiri LATEST
Most Valuable Participant ,
May 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The Fade in workaround is not always working for me. Another solution is to use an advanced (or better shared) action. In this case since the item has to appear from the start of the slide, action would look like this:

TipFlickering.png

I use this if the Fade in is not working....Up till now I always got rid of the flickering with this action?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
May 22, 2019 2