Highlighted

Linking to video with https address

Explorer ,
Aug 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hiya,

 

Is it possible to have Captivate link a Video to a https address (in Media > Video > Event Video > Already Deployed...) ? When I paste the address of the file I have on our LMS server, Captivate immediately throws an error that the link is incorrect. If I remove the "s" in https I don't get the error but, of course, the video can't be found once I press the OK button.

 

I'm having to link to the external video because, for some reason, when I embed the 1 hour video into the SCORM file, the playback is attrocious. It plays for a quaerter of a second then pauses for 15 seconds while loading then plays 15 seconds then loads for 15 seconds, etc. all the way through the video. Perhaps there's a Captivate setting I need to change but the LMS support is suggesting I link to the video externally, which has the https address.

 

Thanks!!!

 

Brett

Topics

Audio and video, Editing

Views

17

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Linking to video with https address

Explorer ,
Aug 18, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hiya,

 

Is it possible to have Captivate link a Video to a https address (in Media > Video > Event Video > Already Deployed...) ? When I paste the address of the file I have on our LMS server, Captivate immediately throws an error that the link is incorrect. If I remove the "s" in https I don't get the error but, of course, the video can't be found once I press the OK button.

 

I'm having to link to the external video because, for some reason, when I embed the 1 hour video into the SCORM file, the playback is attrocious. It plays for a quaerter of a second then pauses for 15 seconds while loading then plays 15 seconds then loads for 15 seconds, etc. all the way through the video. Perhaps there's a Captivate setting I need to change but the LMS support is suggesting I link to the video externally, which has the https address.

 

Thanks!!!

 

Brett

Topics

Audio and video, Editing

Views

18

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Explorer ,
Aug 19, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Further to this, I loaded my embedded video test file (the one I mentioned above that plays/loads/plays/loads) into SCORM CLOUD and it behaves perfectly there so I've escalated the issue to our LMS people.

I'd still like to know if Captivate can link to https located video, though, so I'm still keen on anyone's assistance with my original question.

 

Thx, Brett

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Explorer ,
Aug 24, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Any assistance would be MOST appreciated... PRETTY PLEASE 🙂

 

Thx, Brett

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Resources
Captivate User Guide
New Group