Highlighted

LMS not registering course completion for a few employees.

New Here ,
Sep 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

 

I apologise if this has been answered before. I have created many courses using Captivate 2019 but sometimes I receive a query where an empoyee has passed a course (we have quiz's on each course with a pass rate of 80%) but this has not regiesterd with the LMS which is SAP Success Factors.  1 course has been completed by over 200 people, yet 2 others have this problem ?  I have asked that they use Chrome, delete there cache and ensure that they use the X button at the bottom of the screen to close the training, but I am relying on them actually doing this instead of them just saying that they have actioned this.   Am I missing anything else that I can ask them to try ??

 

Also, could someone explain why deleting the cache works in these cases?

 

Many regards

 

Andy Chamberlain

Views

41

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

LMS not registering course completion for a few employees.

New Here ,
Sep 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

 

I apologise if this has been answered before. I have created many courses using Captivate 2019 but sometimes I receive a query where an empoyee has passed a course (we have quiz's on each course with a pass rate of 80%) but this has not regiesterd with the LMS which is SAP Success Factors.  1 course has been completed by over 200 people, yet 2 others have this problem ?  I have asked that they use Chrome, delete there cache and ensure that they use the X button at the bottom of the screen to close the training, but I am relying on them actually doing this instead of them just saying that they have actioned this.   Am I missing anything else that I can ask them to try ??

 

Also, could someone explain why deleting the cache works in these cases?

 

Many regards

 

Andy Chamberlain

Views

42

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 15, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Make sure they always move at least one slide beyond the Quiz Results slide before terminating the session.  If it is a particular small group of users that always seem to be having the issue, it's possible that their SCORM API connection with the LMS is somehow being interrupted before completing the module.  Try to get them to complete the module without any interruptions and without linking out to any other web URLs along the way.  Make them give undivided attention to the course module.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 15, 2020 1
New Here ,
Sep 15, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Thank you !

 

The main project that I am having trouble with has no other slides after the results slide so I will add one today .

 

Many regards.

 

Andy

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 15, 2020 0