Highlighted

Mouse pointer does not appear after recording in citrix session

New Here ,
Feb 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello community,

we have installed Adobe Captivate (Version 9) on a local device to record software simulations.

The programs are recorded in a citrix session.

Here we have found that the mouse pointer is always not visible in input fields, if the recording is played in hindsight.

We were able to produce the same thing without errors on a terminal server (Windows 2008, Windows 2016) and on the local device (Windows 10) with the same settings.

Have somebody a idea?

Thanks a lot.

Marcel

Views

221

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Mouse pointer does not appear after recording in citrix session

New Here ,
Feb 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello community,

we have installed Adobe Captivate (Version 9) on a local device to record software simulations.

The programs are recorded in a citrix session.

Here we have found that the mouse pointer is always not visible in input fields, if the recording is played in hindsight.

We were able to produce the same thing without errors on a terminal server (Windows 2008, Windows 2016) and on the local device (Windows 10) with the same settings.

Have somebody a idea?

Thanks a lot.

Marcel

Views

222

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Most Valuable Participant ,
Feb 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Are you talking about a Video demo or a Software sim? If it is a software sim, which mode?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Feb 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

We use the demo mode as well the software simulation.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Most Valuable Participant ,
Feb 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Is mouse not appearing in Video Demo neither?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Feb 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The mouse is appearing in the video demo as well in the recording.

But not appearing in the finished video.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
Feb 17, 2019

Copy link to clipboard

Copied

does nobody have an idea?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Most Valuable Participant ,
Feb 18, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is one of the rarest questions I ever saw on the forums, which I visit daily since 10 years. That is probably the reason that you don't get an answer. If you see the mouse pointer when previewing with F11 (HTML in Browser) have no idea why it is not showing up after publishing. Unless there is a terminology problem: what do you mean by mouse pointer? Is that the 'hand' icon perhaps? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
New Here ,
May 01, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have the same issue. No mouse pointer if recording something within a Citrix environment. The mouse pointer shows up if I try to record something that's not through the Citrix virtual desktop. I think it has something to do with Citrix taking over the mouse in the virtual environment. The issue is present when setting the recording area to screen area or to application window. Were you ever able to find a workaround?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Resources
Captivate User Guide
New Group